dissabte, 6 d’agost del 2011

Joan Ramon Casals (CiU) ha estat nomenat assessor de la Diputació de Barcelona

En el passat ple municipal del 7 de juliol de 2011 es van aprovar els salaris pels polítics molinencs. En Joan Ramon Casals (CiU) serà durant els primers 2 anys del mandat el 1r Tinent d'Alcalde de l'Ajuntament de Molins de Rei. I no tindrà una dedicació exclusiva, sinó parcial.

Per tant, cobrarà 1.267,74 € mensuals bruts per ser regidor tinent d'alcalde amb dedicació parcial. El que no sabíem fins ara és la seva altra "feina".

Nota afegida el 8 d'agost de 2011: Malgrat que en el ple de juliol es va aprovar el salari de 1.267,74 €, posteriorment en Joan Ramon Casals ha renunciat a una part del salari i cobrarà 475 € mensuals. Això no havia estat informat de forma pública i per tant des de la CUP no en teníem coneixement. Com que avui ens ho ha comunicat el mateix Joan Ramon Casals doncs no tinc cap problema en rectificar.

Segons un anunci en el Butlletí Oficial de la Provincia de Barcelona (BOPB), publicat el 4 d'agost, el president de la Diputació de Barcelona (i alcalde convergent de Martorell) nomena a 35 assessors/es i entre els quals es troba en Joan Ramon Casals i Mata.

Segons l'anunci el sou vindrà marcat pel grup retributiu número 6 i per tant cobrarà més de 3.500 € mensuals bruts i la dedicació no és exclusiva (així que no se sap quantes hores treballarà).

Ens trobem davant d'un altre cas de col·locació d'un polític molinenc en una altra administració per part del seu propi partit.

Per tant el sou de Joan Ramon Casals i Mata serà com a mínim el següent ja que no sabem si té algun altre càrrec:

475,00 € Regidor tinent d'alcalde amb dedicació parcial

3.500,00 € Assessor a la Diputació de Barcelona amb dedicació parcial

3.975,00 € Sou total mensual



dimarts, 2 d’agost del 2011

500 persones es manifesten contra el Tancament d'Urgències al CAP de Molins de Rei

Molins de Rei ha viscut una de les manifestacions més grans de la seva història. El motiu pel qual unes 500 persones s'han mobilitzat ha estat el tancament del servei d'urgències del CAP de Molins de Rei, que a partir d'ara romandrà tancat de les 21:00h fins a les 08:00h.

A les 8 del vespre s'ha realitzat la concentració que estava convocada per diferents molinencs i molinenques que van participar en una assemblea oberta el dilluns passat a la plaça de la Creu. Des de la CUP hem treballat activament per impulsar aquesta resposta a les retallades al costat d'altres persones que també hi han participat.

Un cop llegit el manifest de la convocatòria s'ha realitzat una manifestació fins al CAP de la Granja. Després de nombrosos crits en contra del tancament i a favor de la sanitat pública s'ha realitzat una assemblea oberta en el pati interior de l'ambulatori.

Han intervingut diferents persones que han ressaltat la necessitat de seguir mobilitzant-se i s'ha acordat repetir la concentració el proper dilluns 8 d'agost a les 20.00h a la plaça de l'Ajuntament.

Una de les intervencions ha estat a càrrec de l'alcalde accidental Joan Ramon Casals (CiU) després que un dels manifestants ho demanés. Casals ha assegurat que des de l'Ajuntament es farà tot el possible per evitar aquesta retallada. Tot i això la xiulada i els crits contra el govern de CiU han estat majoritaris.

El passat dijous 28 de juliol tots els partits polítics amb representació al consistori es van posicionar en contra del tancament d'urgències i van donar suport a les mobilitzacions després que la CUP ho demanés en una moció. Esperem doncs que aquest compromís es faci efectiu i que entre la ciutadania i els grups polítics aconseguim l'objectiu d'aturar aquesta retallada a la sanitat pública.

A continuació us adjuntem el manifest llegit en la manifestació:



NO AL TANCAMENT D’URGÈNCIES AL CAP DE MOLINS DE REI

El passat 15 de juny, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, va anunciar que iniciava una ordenació de l’atenció urgent que s’ofereix des dels centres d’atenció primària.

Com a resultat d’aquesta mesura, el CAP de Molins de Rei tindrà un nou horari a partir de l’1 d’agost i tancarà de 9 del vespre a 8 del matí. En cas d’urgència ens haurem de desplaçar al CUAP de Sant Vicenç dels Horts o de Sant Andreu de la Barca o a l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí. En un any hem passat de tenir 24 hores d’atenció sanitària en el nostre CAP a tenir-ne només 13 hores (de 08:00 a 21:00).

El cost de la nostra sanitat pública en termes econòmics de percentatges en relació a PIB, ens demostra que encara estem a la cua dels països que formen la UE (Catalunya es gastà el 2010 per habitant 1.298€, mentre que la mitjana europea és de 2.103€) . Per aquest any 2011, amb l’aplicació de les retallades, està prevista una despesa per càpita de 1.179€.

L’actual govern de la Generalitat ha aprovat retallades en tots els serveis públics, que arriben a 2.000 milions d’euros. Les retallades no són inevitables ja que un govern té moltes alternatives per retallar despesa o per augmentar els ingressos.

Després de la última reforma de l’Import de Succesions, que només pagaven les 500 famílies més riques del Principat, el govern de CiU ha eliminat completament l’impost i deixaran d’ingressar 611 milions d’euros. Només que es reduís un 15% el frau fiscal de les grans fortunes d’aquest país obtindríem 1.605 milions d’euros. Per tant, aplicant només aquestes dues mesures no serien necessaries cap ni una de les retallades plantejades pel govern de la Generalitat.

És qüestió de prioritats, es pot afavorir als interessos dels més poderosos o es pot treballar per mantenir i millorar els serveis públics. Per tot això és important que ens mobilitzem en benefici de l’interès de la majoria de ciutadans i ciutadanes d’aquest país.

Ni a Molins de Rei ni enlloc volem que ens retallin la sanitat pública!

Si vols rebre més informació envia un correu electrònic a:
aturem.les.retallades@hotmail.com

Veure més fotografies de la mobilització