dissabte, 24 de febrer del 2007

Concentració partidista d'ICV a Molins pel tema de rodalies RENFE

Ahir divendres es va celebrar a Molins una concentració a la plaça de la Vila per reclamar a RENFE la millora del servei de rodalies i el traspas de les competències a la Generalitat de Catalunya. La convocatòria es va fer mitjançant SMS i ningú va assumir la responsabilitat però el cert és que hi havia dues pancartes fetes a imprenta i nombrosos mitjans de comunicació presents i amb la presència de molts regidors i militants d'ICV principalment, entre ells l'alcalde Ivan Arcas.

Sembla que interessa en un moment preelectoral fer aquest tipus de concentracions, a la qual per cert, no es va sumar quasi cap càrrec del PSC-PSOE. És curiós com els mateixos partits que han provocat aquest caos a Rodalies ara es manifesten com si ells no pintessin res en aquest tema.

Fa uns anys, tota la classe política catalana, inclosa ICV amb alguns recels, va acceptar i demanar la construcció de l'AVE i no van valorar altres propostes similars al model de l'Euromed, que representava un cost de fins a 5 vegades inferior i només tardaria mitja hora més de Barcelona a Madrid. Llavors ja sabien de sobres que la immensa despesa que representa l'AVE repercutiria en les Rodalies. La inversió ferroviaria de l'estat s'ha gastat en un 97% en l'AVE.

Ara que no vulguin enganyar-nos. L'AVE era, és i serà una aberració si tenim en compte les despeses que ha suposat i el servei que aporta a la societat en general. Un altre cop els polítics ens han enganyat, entre ells ICV també, amb gent com l'alcalde del Prat de Llobregat, que sempre ha defensat l'AVE de la ma de la resta de partits parlant del suposat progrés que representava per Catalunya....