divendres, 9 de febrer del 2007

La hipocresia de la memòria històrica

Aquest és l'article que m'han publicat en l'últim numero del Llaç:

El 15 de desembre de 1992 fou assassinat Pedro Alvarez a l’Hospitalet després que un individu estigués a punt d’atropellar-los a ell i la seva novia en un pas de vianants. L’assassí acabà treient una pistola i assassinà al jove. A les poques hores era detingut un policia com a pressumpte assassí, el qual habia estat molt implicat en la lluita “aintiterrorista”durant anys. Després de clares irregularitats i malgrat les proves evidents l’estat espanyol, governat aleshores pel sr. Felipe Gonzalez, deixa en llibertat a l’assassí i el judici mai s’ha pogut realitzar.
La família del Pedro porta 14 anys manifestant-se cada any per exigir justicia i ha recorregut totes les administracions per tal d’aconseguir que l’assassí sigui jutjat. Això no ha servit de res i els grans mitjans de comunicació han colaborat amb el poder ocultant qualsevol acte relacionat amb l’assassinat del Pedro Álvarez. Cada any, durant el desembre apareixen pintades exigint justicia pel cas a diferents viles i ciutats catalanes. Aquesta és practicament la única manera que tenen els familiars i amics de fer sentir la seva veu.
En canvi, sembla que el Sr. Arcas, conjuntament amb els seus socis de govern, han decidit posar-se del costat de l’assassí i dels seus encobridors, fent la feina bruta de borrar totes les pintades relacionades amb el cas rapidament com han fet a Molins. Segurament el Sr. Arcas dirà que s’ha fet amb criteris estrictament de neteja de la via pública però sobta la rapidesa en aquest cas quan en el cas de grafitis sense cap significat polític poden durar anys. I en tot cas, que ha de fer la familia del Pedro Alvarez? Ells no tenen dret ni a la memòria històrica ni a la justícia? El que és evident es que vostès prefereixen seguir en el poder a qualsevol preu encara que hagin d’encobrir i permetre que quedin inpunes assassinats com el del Pedro. Quan estaven a l’oposició en aquella època van prometre tímidament que farien tot el possible per esclarir el cas però sembla que un cop en el poder prevalen més les poltrones.

Mes informació del cas aquí