divendres, 14 de setembre del 2007

Nova enquesta

Tant abans com després de les eleccions m'he trobat amb molta gent, a vegades coneguts, a vegades desconeguts fins al moment, que expressaven la seva opinió al respecte d'un tema que sempre porta controversia. És millor entrar a l'equip de govern o estar a l'oposició?

Nosaltres ja vàrem anunciar des d'un primer moment que la nostra intenció era estar a l'oposició perquè creiem que s'han de canviar moltes coses en la política local per tal de recuperar la il·lusió de la gent en la mateixa. I molts altres motius vàrem donar al respecte que ara tampoc repetiré però segueixo creient que si vàrem donar la paraula de que no entrariem a l'equip de govern hem fet el correcte quedant-nos a l'oposició.

Igualment també hi ha opinions que creuen que és millor estar a l'equip de govern perquè sempre podràs fer alguna cosa però també hi ha qui diu que s¡ha de fotre canya des de l'oposició. En aquest tema hi ha opinions per tots els gustos però he volgut deixar només dues possibles respostes ja que de matissos podria haver-hi molts. Qui vulgui matissar pot deixar un comentari.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Home, ara és una enquesta absurda. Ara la CUP no té cap oferta ni possibilitat real d'entrar al govern.

I si fos relativa al moment de les negociacions per crear govern, la pregunta no s'hauria de reduir a si s'ha d'estar dins o fora. Estar al govern hauria de ser objectiu, doncs és des del govern des d'on s'actua i s'aplica el programa, ara el que cal preguntar-se és amb qui es pot pactar un programa de govern que s'acosti prou al programa de la CUP, i si és amb ningú doncs a treballar des de l'oposició.

Programa, programa, programa.

Que pel circ d'a veure quina regidoria em dones per fer el què vulgui i tu fes el que vulguis a la teva, ja hi tenim als de sempre.

Salut!

Àlex Maymó i López ha dit...

Evidentment que la enquesta està enfocada més aviat al moment d'inici de la legislatura.

Va haver-hi moments que si que vàrem poder entrar a l'equip de govern. Igualment la enquesta és per encetar un debat al respecte i comparteixo amb tu que el més important és discutir en base al programa i no en base al repartiment de regidories.

Anònim ha dit...

La decisió d'entrar o no en un govern, es una qüestió delicada, depèn de per que, i com. Potser la meva visió es una mica mes conservadora que la vostra, però penso que es desde dins que es poden canviar les coses, però quan una formació toca el poder ja no torna a ser la mateixa d'abans. Ser a l'oposició es fàcil, ja que al no haver-hi responsabilitat de govern, es té mes llibertat en el discurs, però també es dur, perquè es juga amb desavantatge. Penso que una opció com la vostra, s'ha de mantenir de moment a l'oposició.

Anònim ha dit...

Estar a l’oposició, es una tasca amb la que a voltes et trobes sol davant d’un govern que tot i ser un tripartit, es veu del mateix color, com el que hi ha Molins. Molta gent es pregunta, on estan els de CiU, i els d’ERC? Si la teva gen t’acompanya en aquests quatre anys, fareu una bona tasca. Personalment, valoro mes el que esta a l’oposició, que el que està al govern, i per la vostra dignitat, no feu mai de convidats de pedra!!

Àlex Maymó i López ha dit...

Jo personalment crec que s'ha de trencar el mite que des del govern es poden fer més coses. En tot cas es poden fer moltes coses de les portes en el teu programa si ets la força majoritària. Si ets una força minoritària podràs fer algunes coses però hauràs de legitimar moltes altres coses que segurament mai faries.

En canvi, jo crec en una oposició que no perdi mai de vista la mobilització i l'autoorganització del teixit social. Centrar-se només en la feina institucional porta al fracàs les propostes que es puguin fer però si són propostes que venen amb el suport de la gent la cosa canvia i s'ho pensaran dues vegades abans de tirar pel dret.

Un possible exemple a seguir crec que és la feina que fan al COP de Ripollet, una candidatura alternativa que és la segona força amb 5 regidors i que tenen fins i tot un sindicat propi. (http://www.compromis.org)