dimecres, 12 de setembre del 2007

Onze de setembre a Molins de Rei

Actes de la Comissió 11 de setembre de Molins de Rei

El dilluns 10 de setembre es van dur a terme els actes organitzats per la Comissió 11 de setembre de Molins de Rei, integrada per persones i entitats de la vila (CAL, Ateneu Mulei, ERC, CUP i ENMR) amb l'objectiu de donar un caire més reivindicatiu a la diada.

A les 8 del vespre es va iniciar una marxa de torxes pels carrers de la vila amb la participació d'unes 100 persones i que es va aturar en diferents punts de la vila per llegir, a càrrec de diferents molinencs, poemes de caire patriòtic. En acabar, a la plaça del Mercat, es va realitzar un petit homenatge per en Lluís Maria Xirinachs i es va llegir el manifest. Tot seguit va haver-hi un sopar popular amenitzat per l'actuació musical de Rambla Amunt Rambla Avall.

Durant el dissabte 8 de setembre, el mateix dia 10 de setembre i el dimarts 11 de setembre, des de la Comissió s'han recollit centenars de signatures per la campanya Decideixo Decidir.

Acte institucional de l'11 de setembre a Molins de Rei

A les 12 del migdia es va celebrar l'acte institucional al Mercat Municipal amb la participació de diferents entitats i dels partits polítics on cadascú penjava el ram al costat de la placa de Rafael de Casanova. La CUP també vàrem decidir participar-hi encara que creiem que s'ha d'apostar per un 11 de setembre més reivindicatiu tant a nivell nacional com a nivell social.

L'acte està organitzat per l'Ajuntament i les diferents entitats i partits polítics només són simples espectadors i pengen el ram pagat per l'ajuntament. Nosaltres, conjuntament amb la CAL i l'Ateneu Mulei vàrem decidir penjar un ram elaborat per nosaltres mateixos. De cara a anys vinents esperem poder reforçar les convocatòries del dia 10 de setembre o qualsevol iniciativa que estigui basada en l'autoorganització de la societat civil. Creiem que el format de l'acte on hi participa qualsevol partit polític no és vàlid ja que l'11 de setembre representa l'esperit d'avançar nacionalment i socialment cap a un país lliure i aquí no hi tenen cabuda certs representants polítics, que en alguns casos només venen per ser xiulats.