dilluns, 22 d’octubre del 2007

El barri del Canal: obres i degradació

Aquest passat dijous vaig visitar amb el president de l’AVV del Canal, en Vicenç Fernandez, les obres dels baixos dels pisos de l’Incresa. Com ja es va veure en la última reunió de la Comissió de Seguiment de les Obres dels baixos dels pisos de l’Incresa hi ha moltes queixes per les obres realitzades. Si bé és cert que la obra no està entregada i l’empresa encara ha de fer retocs, COPTALIA no ha fet les obres amb cura causant més desperfectes dels normals i fent que avui en dia encara no estiguin solucionades les filtracions d’aigua als aparcaments subterranis. Des de l’Associació de Veïns s’ha donat solucions tècniques per evitar les filtracions però sembla que ni l’Ajuntament ni l’empresa volen rectificar i rejuntar amb silicona les rajoles del paviment. Actualment les juntes son de sorra i l’aigua es filtra. La llista d’altres desperfectes en les obres és força llarga però que esperem que es solucionin sense gaire problema. El tema doncs més problemàtic serà el tema del paviment i per exemple el tema d’alguns embornals que estan disenyats de tal manera que quan plou s’acumula aigua durant dies, amb el perill que això pot comportar amb la proliferació de mosquits tigre. Avui fa 5 dies que va ploure i els embornals estan plens d'aigua acumulada.

Aprofitant la visita vàrem poder comprovar la degradació total que pateix la façana i persianes de fusta del Centre Comunitari Pont de la Cadena, que depen de l’Ajuntament de Molins de Rei. L’Associació de Veïns en canvi estava en molt bones condicions, amb l’esforç dels mateixos veïns i veïnes.

El parc Pont de la Cadena està en un estat lamentable. Les totxanes d’obra vista de la plaça es desfan rascant amb el dit, les palmeres i arbres es moren perquè no es reguen, les caixes d’electricitat estan obertes i fins i tot vàrem veure com en sortia una rata, els seients de pedra artificial s’estan trencant….

El problema de no mantenir en condicions els equipaments i parcs és que després quan ja està degradat del tot els costos sempre són molt més alts però sembla que com que això no ho paguen els regidors no els hi preocupa gaire. Realizant un manteniment eficient també potenciarem l’estalvi econòmic en els comptes municipals.

Us recomano veure algunes fotografies en aquest enllaç: Fotografies del barri del canal