divendres, 12 d’octubre del 2007

L'Ajuntament de Molins de Rei penja la bandera espanyola

La tarda del dijous 11 d'octubre ha saltat la sorpresa entre els que passaven per la plaça de l'Ajuntament al veure penjada la bandera espanyola als mastils de la casa de la Vila. Sembla ser que ha estat una decisió unilateral per part de l'alcalde Ivan Arcas sense consultar-ho amb els seus socis de govern. Segons fonts municipals, feia més de 10 anys, que la bandera espanyola no onejava en l'edifici consistorial molinenc. Segons l'alcalde han arribat pressions perquè aquesta es pengi. Ràpidament s'ha convocat una concentració pel dia 12 d'octubre a les 11:30 del matí davant de l'ajuntament amb el lema "Fora la bandera espanyola" i s'ha extés via SMS de manera força important.

La bandera espanyola no representa a una nació perquè Espanya és un estat format a base de sotmetre històricament a diferents nacions i cultures integrants de la península ibèrica i de territoris d'ultramar. És una bandera que ha estat utilitzada per totes les monarquies absolutistes i règims dictatorials per anar en contra dels drets de les classes populars i en contra de les cultures de les nacions. És la bandera dels franquistes que certs sectors de l'esquerra va acceptar a canvi d'unes poltrones en la "democràcia" sorgida de la famosa transició, que no va ser res més que un pacte perquè "todo siga atado y bien atado". No anem en contra del poble castellà ni de cap poble sinó que ens oposem als símbols feixistes i la bandera "rojigualda" n'és un d'ells.

A última hora, l'Alcalde ha rectificat i ja no oneja la bandera espanyola i per tant li agraeixo la rectificació però entenc que en una altre ocasió això s'ha de parlar amb la resta de grups polítics i fer pinya entre tots i totes per no caure en les provocacions de l'extrema dreta reaccionaria. La llei de banderes és totalment injusta però també hi ha moltes formes de saltar-se-la i en aquest sentit sempre estarem amb l'alcalde si s'aposta per l'eliminació de símbols feixistes com la bandera espanyola.

Per tot això, malgrat tot, la concentració continua en peu i ens veiem avui divendres a les 11:30 davant de l'ajuntament de Molins de Rei. S'ha de demostrar que a Molins de Rei no volem la bandera espanyola i no secundarem la campanya de provocació engegada pel PP i d'altres sectors d'extrema dreta.