divendres, 16 de novembre del 2007

Trobada amb el Club Natació Molins de Rei

Ahir dijous 15 de novembre ens vàrem reunir la CUP i el Club Natació Molins de Rei per parlar sobre la gestió de les instalacions de la Piscina Municipal. Primerament vàrem visitar totes les instalacions com la piscina, el gimnàs, la sauna, els vestidors, els filtres de l’aigua, el magatzem i en definitiva va ser una visita interessant per veure tot el funcionament d’aquesta instalació.

Posteriorment ens vàrem reunir amb diferents membres de la Junta del Club, entre els quals el president Joan Janés i el gerent de la piscina. Ens varen explicar que les tarifes de Molins són les més baixes en comparació amb els pobles veïns malgrat que existeix la sensació de que els preus són cars.

En les obres de la nova coberta de la piscina el Club Natació va assumir el 66% del cost total, que va pujar a 1.750.000 € aproximadament. La Generalitat de Catalunya va aportar 300.000 € i l’Ajuntament d eMolins 300.000 € més. Així doncs, el Club Natació va assumir 1.150.000 € (191 milions de pessetes).

Malgrat la subvenció anual de l’ajuntament de 50.000 € actualment cada any hi ha un dèficit aproximat de 35.000 €, però que ja estava previst el Pla de Viabilitat ja que aquests primers anys són els més crítics. La principal font d’ingressos del Club son les quotes dels socis/es, que de mitjana són 3.600 habitualment.

La feina desinteressada de diferents membres de la Junta també fa que les millores i el manteniment de les instalacions surtin molt més barates que si depenguessin de la gestió de l’administració pública, que per desgracia ja sabem com funciona.

Actualment ja existeixen bonificacions a persones amb rendes més baixes o per infants i gent gran però crec que l’administració pública ha d’entendre que cal invertir en potenciar l’esport i en el cas de la natació o la gimnàstica crec que és prioritari. Especialment la natació és un esport gens nociu per les articulacions i recomenable a qualsevol edat, no com alguns dels esports “majoritaris”. Invertir en esport és potenciar l’estalvi en la sanitat o fins i tot en el rendiment laboral de la gent que practica esport habitualment.

Tot sempre és millorable però en el cas de la piscina municipal és molt dificil aconseguir unes tarifes més populars si les administracions no inverteixen més. I molts cops no es tracta només de gastar-se més diners sinó de saber redistribuir els diners. El món de l’esport va molt més enllà del futbol. És inadmissible com TV3 es gasta una millonada en els drets televisius d’un espectacle com la Formula 1 i després no existeix ni un velòdrom cobert en tot Catalunya, quan som una nació puntera en el Ciclisme en Pista, amb moltes medalles olímpiques i mundials guanyats.