diumenge, 2 de desembre de 2007

El govern valencià edificarà sobre 26.000 republicans executats

El govern valencià (PP) edificarà sobre 'la fossa de 26', on es troben soterrats 26.000 republicans assassinats, després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia. La fossa és vista per molta gent com un dels símbols paradigmàtics de la repressió franquista. A més prohibeixen al Fòrum de la Memòria accedir als arxius.

El Fòrum per la Memòria Històrica del País Valencià lamenta que "la mateixa setmana que es tramitava la Llei sobre la Memòria Històrica, el TSJ valencià ha fallat en favor de l'Ajuntament de València, autoritzant-lo a edificar sobre les fosses de València, on hi ha soterrats més de 26.000 republicans assassinats". "Les fosses de València no són un acte de revenja fruit dels primers moments de la repressió postguerra, sinó l’expressió d’una veritable indústria d’extermini de ciutadans i ciutadanes republicans, planificat i realitzat amb execucions massives quotidianes, que es van perllongar durant més de 6 anys. Per la seva magnitud i planificació política són totalment comparables amb els camps d’extermini nazis".

De la mateixa manera recorden que "al cementiri de València no hi ha només gent de València, sinó gent de Madrid i del centre de la Península que les darreres setmanes de la guerra va fugir de l’exèrcit franquista amb la intenció d’exil•liar-se, però que va acabar atrapada a València. Per tant no hauria de ser una qüestió d’interès local, sinó un cas d’interès estatal i internacional. Prova d’això és l’interès demostrat pel Consell d’Europa. La magnitud del crim que es vol tornar a soterrar amb el projecte de l’Ajuntament de València només és comparable amb el silenci que totes les institucions han guardat fins ara respecte al que possiblement és el cas més paradigmàtic de la repressió franquista".

Aquesta gent del PP són els que tan defensen a les "víctimes d'ETA" però se'n riuen de les 26.000 víctimes de la fossa comú del cementiri de València. Un cop més s'ha demostrat com el PP no farà res per rememorar les victimes del feixisme perquè ells també son uns feixistes.

Entrevista amb Amparo Salvador, presidenta del Fòrum per la Memòria del País Valencià

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Realment és indignant que facin coses d'aquestes, ja no tenen ni respecte pels morts, on s'hi pugui posar ciment, no dubten ni un moment en fer-ho.
Jo no sé ben bé què és el que passa a València, però entre això, marinador, el tancament de TV3, ... no anem gens bé. La setmana passada vaig sentir per la tele que construirien una església inmensa en una antiga nau industrial i que s'alçaria en honor als religiosos ports pels republicans, és a dir en honor al bàndol franquista.

Àlex Maymó i López ha dit...

Doncs no anem bé i menys quan una notícia com aquesta no ha estat publicada practicament enlloc.