dijous, 6 de desembre del 2007

No acceptarem lliçons de democràcia per part del PSC-PSOE

Sembla ser que les CUP comencen a fer bé la seva feina i a certs partits els hi fa mal i han d'utilitzar qualsevol excusa per atacar i criminalitzar a la CUP. Això ha passat aquest dies a Mataró.

Primer e-noticies va publicar un article on només es esmenta que la CUP de Mataró no condemna l'atemptat d'ETA a Occitània però no explica que l'únic que ha passat és que van presentar una resolució alternativa per buscar solucions al conflicte i aconseguir que s'acabin TOTES les expressions violentes.

Després hem vist com Poliblocs es fa ressò de l'article del sr. Ramon Bassas, regidor del PSC-PSOE a Mataró on intenta donar lliçons de democràcia a la CUP al més pur estil del PP. També Mataró Televisió ha parlat del tema (veure vídeo de la notícia).

Per veure la nostra versió podeu consultar la plana web de la CUP de Mataró o el bloc d'en Juli Cuéllar on podreu veure els arguments de l'assemblea local de Mataró.

I a partir d'ara passaré a donar la meva opinió personal sobre el tema. Primer de tot no accepto que el PSC-PSOE em doni lliçons de democràcia. Un partit que va organitzar assassinats i atemptats sota les sigles del GAL i que després va fer homenatges públics als condemnats, que per cert, van ser indultats pel govern del PP al cap de pocs mesos. Un partit que va permetre que es disolgués una comissió d'investigació quan el General Saenz de Santamaria va dir que explicaria tota la Guerra "Irregular" tant la d'UCD com la del PSOE. Un partit que ha indultat en múltiples ocasions als pocs policies condemnats per tortura. Un partit que ha rebutjat portar a terme les recomanacions del Comitè contra la Tortura de l'ONU per evitar les tortures a comissaria. Un partit que permet que a l'any 2006 hi hagi més de 100 denúncies per tortura només a la ciutat de Barcelona. I també podriem parlar de les tortures als Països Catalans per l'operació dels JJOO per la qual cosa l'estat espanyol ha estat condemnat pel Tribunal d'Estrasburg.

Si vol el Sr. Ramon Bassas li puc recordar algunes declaracions del General Saenz de Santamaria, màxim responsable de la lluita antiterrorista a Euskadi durant gran part del Govern de Felipe González, com ha dit que de Guerra "Irregular" com n'anomena ell n'hi ha hagut des del Franquisme fins avui en dia donant exemples concrets de l'època del PP per exemple. Malgrat ser publicades en diaris com la Razón, el Mundo, El Faro de Vigo o la revista el Tiempo, sempre han estat silenciades.

També ha estat silenciat que el govern d'Aznar i ara el de Zapatero s'han negat a complir les recomanacions d'un organisme de l'ONU. Aquestes recomanacions consistien bàsicament en enregistrar en vídeo els interrogatoris i així podrien evitar les suposades denúncies falses de tortura. El problema és que vostès ja van emparar la pràctica de la tortura durant l'època 82-96 i ara ho continuen fent.

No seguiré en aquesta línia perquè crec que ja queda clar que vostès només condemnen certa violència i a la pràctica permeten l'existència de violències diferents a la d'ETA.

Nosaltres creiem que s'ha de construir un futur sense cap tipus de violència i condemnar no serveix de res mentre no es posin eines efectives per arribar a una solució. Nosaltres serem els primers en no demanar responsabilitats per la violència de l'estat i de fet li recordo que pel tema del GAL no hi ha ningú a la presó sempre i quan aquesta generositat tingui reciprocitat. La violència d'ETA ha causat molt dolor però també existeix molt dolor entre la gent de l'esquerra abertzale. Vostè sap que això és veritat i per això van intentar dialogar amb ETA. Per tot això els encoratgem a tornar-ho a intentar però per això s'ha de tenir clar que no es pot cedir a la pressió del PP i en aquesta labor ens tindrà a nosaltres a favor si caminen en la via de la solució pacífica del conflicte.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Totalment d'acord Alex.
Els fets són el que compte, no les paraules