dijous, 10 de gener del 2008

L'Ajuntament de Molins de Rei dóna suport a un "grup terrorista" segons la Unió Europea

L'Ajuntament de Molins de Rei ha donat suport a un "grup armat", qualificat segons la Unió Europea de grup "terrorista". Això que tant pot cridar l'atenció és una prova més de que és del tot absurd voler repartir "carnets" de terroristes o de demòcrates basant-se amb interessos polítics i estratègics conjunturals.

En el Ple Municipal del 27 de desembre de 2007 es va aprovar una moció de solidaritat amb el poble kurd en la que es parla textualment de "resistència kurda del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK)" quan resulta que el PKK està inclòs en la llista d'Organitzacions Terroristes segons la Unió Europea.

Perquè Batasuna a l'estat francès no és perseguida com a organització terrorista i a l'estat espanyol si? Perquè no s'inclou a l'estat Turc com a organització terrorista per haver cremat poblats sencers al Kurdistan? Perquè no s'inclou al Front Polisario i si s'inclou al PKK? Perquè s'inclou al Front Popular d'Alliberament de Palestina i no s'inclou a l'estat d'Israel?

Al Sr. Zapatero li importa ben poc el que passi a l'Iraq. Només li interessava arribar al poder. Van organitzar mobilitzacions des de l'aparell mediàtic del PSOE quan hi havia la Primera Guerra del Golf, en la qual van haver-hi molts més morts que la última? S'han mobilitzat pel poble kurd en contra del seu aliat turc? S'han mobilitzat pel poble txetxè en contra de Rússia?

Als governs dels estats europeus només els hi importen els morts i les víctimes quan els hi donen rendibilitat econòmica, electoral o estratègica. En la majoria dels casos són còmplices directes de moltes atrocitats i crims i a sobre es creuen amb la legitimitat de decidir qui són terroristes i qui són demòcrates.

A vegades sembla que és molt fàcil solidaritzar-se amb pobles molt llunyans però no sembla tan fàcil denunciar com els estats suposadament democràtics practiquen el veritable terrorisme, el terrorisme d'estat. És més facil criticar a estats com Marroc però ja no es tan fàcil criticar a Turquia, perquè és estat membre de la major organització terrorista del món: la OTAN.

En fi, tot plegat és bastant surrealista...

1 comentari:

Anònim ha dit...

felicitats per la moció