dimarts, 26 de febrer del 2008

Alto! Guardia Civil! (4ª edició del Bojos per la bici)

Son quasi les 3 de la nit del dissabte 23 de febrer per la carretera de l'alt de Kanpazar, que uneix les poblacions basques d'Elorrio i Arrassate. Un grup reduït de 4 ciclistes acaba de començar una sortida en bici de més de 400 kms que consisteix en fer el recorregut Bilbo-Iruña-Bilbo.

Enmig de la foscor es veuen moltes llums i de cop arriben a un control antiterrorista de la Guardia Civil. Així explica la trobada en "berritxu":

-A donde van?
-A Pamplona.
-Y la comida?
-Mire como llevamos los bolsillos, y vamos reponiendo en el camino.
-Pero..., ¿no lo harán habitualmente, no?
-Una al mes, cae.
-Llevan documentación:
- Yo no, yo no, yo SI. Menos mal.
-Txema68, a falta de documentación, le enseña el rutómetro que se había impreso. ¿Valdría para que se lo creyeran? Casualidad que un rato antes veníamos hablando sobre la necesidad de llevar un documento que acredite nuestra identificación, para el caso de un accidente, por ejemplo. Y controles,... bastante habituales por nuestra tierra. Por algo es el territorio con mas policías por habitante de Europa.
Pieatierra mete mano a los bolsillos y le comento que será mejor avisarles.
-Oye, vamos a sacar comida.
-Bien hecho, nos avisan para que veamos que tienen entre manos. El agente apunta con la linterna mientras Pieatierra va abriendo el papel de aluminio .
- Es un sandwich... y seguimos sacando comida. -Comprueban el único DNI que teníamos y para adelante.

La resta de la sortida va transcórrer entre la normalitat relativa en una sortida de 400 kms però és que com pot pensar la Guardia Civil que algú de la ETA farà una bogeria d'aquestes....jejeje. Dels 4 components del repte conec personalment a l'Aitor de Forua i a l'Iñaki d'Antzuola i la veritat és que els dos estan prou bojos i ja hem coincidit en altres bogeries. Aquest any a la BPB tornarem a coincidir o en la QH Doble de 400 kms.

CLIQUEU SOBRE LA IMATGE PER VEURE LA GRÀFICA DE LA SORTIDA
.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola, que tal per Catalunya? Jo sóc Iñaki, uns dels participants de la sortida del dissabte passat. La veritat és que encara que la Guàrdia Civil ens preguntés que haciamos allí a aquestes hores, la pregunta hauria de ser al revés, que és el que feien ells. En fi... el pitjor és que ens estem acostumant... Bueno, gens més, salutacions al Maymó, ens veurem en les carreteres...
P.D.:No sé parlar català, però avui dia hi ha traductors molt majos per internet...

Àlex Maymó i López ha dit...

Vaja, veig que funcionen bastant bé els traductors. A veure si els bascos en feu un per traduir l'euskera, que no n'hi ha ni un.

Per cert, a veure si no entreneu tant, que jo no he passat de 170 kms i només ho he fet un dia!