dimarts, 26 de febrer del 2008

El sou mig d'un executiu d'una gran empresa és 66 vegades el sou d'un mileurista

Com podeu veure a la informació que m'han enviat al meu llibre de visites la diferència salarial entre treballadors i executius s'està fent cada cop més gran. Actualment hi ha més d'11 milions de mileuristes a l'estat espanyol, que cobren menys de 13.400 € a l'any mentre que els executius i grans directius cobren 891.000 € de mitja.

El salari mitjà a l'estat espanyol està en 19.296 € anuals. Els executius de les empreses de l'IBEX-35 cobren 46,2 vegades més. A més a més aquesta gent normalment tenen altres ingressos perquè realitzen inversions o tenen patrimoni mentre que els mileuristes tenen una hipoteca per pagar. Fa pocs dies hem pogut veure com precisament son els rics els que evadeixen més impostos.

Això personalment crec que és inacceptable i encara que algú pugui dir que ocupen càrrecs de molta responsabilitat això no justifica mai aquestes diferències brutals perquè aquest sou que tenen ve donat entre d'altres coses per la força productiva dels milions de treballadors que treballen en una industria, en un comerç o en qualsevol lloc de treball.

Veure totes les dades aportades en el llibre de visites