dilluns, 21 d’abril del 2008

Fernando Lugo, nou president del Paraguai va estar a Molins

A finals de juny del 2007 el nou president de Paraguai, l'ex-bisbe Fernando Lugo va visitar Molins de Rei, en el marc d'un viatge per l'estat espanyol per reunir-se amb els paraguaians residents a la nostra terra. Després d'una rebuda institucional a l'Ajuntament va haver-hi una trobada a l'Escola Alfons XIII on el candidat va estar escoltant les moltes intervencions dels seus compatriotes que resideixen a la nostra vila o a Corbera (on hi ha una important presència de paraguaians).

La trobada em va sorprendre perquè no va ser cap miting sinó que semblava més aviat una assemblea on tothom intervenia. Fernando Lugo però ha comptat amb un important moviment popular clarament d'esquerres però també de partits polítics de tot tipus que davant del desprestigi que patien han optat per donar suport a l'ex-bisbe. Ara tindrà una feina complicada a consolidar-se en el poder i fer avançar un país amb uns alts índexs de corrupció i pobresa. D'entrada penso que cal confiar en aquesta persona i amb el projecte que representen el moviment popular que li dona suport però caldrà veure com actuen certs partits polítics tradicionals.

Dins d'aquesta línia també voldria destacar la victòria del Partit Comunista de Nepal Maoista, que està guanyant de carrer les eleccions al Nepal i que demostra que és possible lluitar i canviar certes estructures de poder que semblen inamovibles. A l'America Llatina i a certs indrets de l'Àsia s'està tornant a construir una esquerra realment esperançadora i que esperem que continuï fent avançar als pobles cap una llibertat nacional i una transformació socialista de la societat.

Sobre la victòria maoísta en Nepal (diari Gara)


2 comentaris:

Anònim ha dit...

m'alegro per la victòria de fernando lugo al paraguai aquest país necessitava aire nou després de 60 anys amb el "partido colorado". alex m'agradaria que ets possesins en contacte amb mi.

Àlex Maymó i López ha dit...

Hola,

Doncs envia'm un mail a aml@molinsderei.cat o truca'm al 615 603 425 en horari de matí o a partir de les 20:00h.

Vinga, salut!