dijous, 3 d’abril del 2008

Roda de premsa de la campanya Quins $ous!

Avui dimecres 2 d’abril s’ha presentat en roda de premsa la Campanya de Recollida de Signatures Quins $ous contra l’augment abusiu del sou dels polítics i retribucions dels partits polítics de Molins de Rei.

La secció sindical de la CGT a l’Ajuntament de Molins de Rei i la CUP de Molins de Rei han impulsat aquesta recollida per denunciar l’augment entre el 34% i el 128% dels salaris dels polítics molinencs, que es va aprovar el passat 26 de juny de 2007 amb els vots a favor d’Iniciativa i Esquerra (IiE), ERC, CiU i PSC i amb el vot en contra de la CUP.

Després de l’edició inicial d’un cartell de denúncia per part de la CUP, de la queixa formal dels sindicats de l’ajuntament i de les últimes actuacions de l’equip de govern en matèria de personal s’ha decidit conjuntament entre les dues organitzacions iniciar aquesta recollida de signatures amb l’objectiu principal de recollir una gran quantitat de firmes per deixar clar que la majoria dels vilatans i vilatanes no entenen aquesta mesura.

Durant els mesos d’abril, maig i juny es recolliran firmes mitjançant taules situades en diferents punts de la vila i en alguns comerços. En el ple municipal de juny es presentarà una moció acompanyada per totes les firmes demanant que s’anuli l’increment del passat mes de juny i que es torni a la situació anterior només actualitzant anualment amb el bàrem de l’IPC.

En la roda de premsa, el regidor de la CUP Àlex Maymó ha destacat el fet de que l’increment es va aprovar en el primer ple després de les eleccions malgrat que cap dels partits polítics proposaven en el seu programa electoral aquesta mesura. També ha destacat que la creació recent d’un lloc de treball d’assessor/a d’alcaldia amb un sou de 3.300 € mensuals, cosa que també ha causat força polèmica, ha estat la “gota que ha fet vessar el got” i ha fet que la CUP i la CGT decideixen engegar aquest mecanisme de pressió per redreçar la política de personal de l’Ajuntament de Molins de Rei.

Martin Navarro, delegat sindical de la CGT a l’Ajuntament de Molins de Rei, ha fet un repàs extens de la posició sindical al respecte de l’augment dels sous dels polítics i ha destacat que els treballadors i treballadores municipals han perdut un 1,9% de poder adquisitiu entre l’any 2000 i l’any 2007 perquè no se’ls hi aplica l’IPC Català mentre que l’Ajuntament cobra els impostos aplicant l’IPC català. També ha destacat que la plantilla de l’ajuntament ha esperat dos anys per poder cobrar el sou que marcava la Valoració de Llocs de Treball perquè segons l’equip de govern no hi havia prou diners però si que es van pujar després el sou els polítics.

(notícia extreta de la web de la CUP de Molins de Rei)