divendres, 30 de maig del 2008

Aprovades les dues mocions de la CUP: per la llibertat d’en Franki i en contra del transvasament

En el ple de l’Ajuntament de Molins de Rei del passat dimecres 28 de maig de 2008 la CUP va presentar dues mocions, que van ser aprovades de forma majoritària.

En el cas de la moció per la llibertat d’en Franki es demanava la llibertat immediata pel jove egarenc tenint en compte les nombroses irregularitats del procés judicial i s’instava al Govern de la Generalitat de Catalunya a revisar immediatament el cas. La moció fou aprovada amb 20 vots a favor (CUP, ICV, ERC, CiU, PSC) i només 1 vot en contra (PP).

Vàrem reiterar que un cop més s’ha de denunciar que la Justícia Espanyola actua moguda per motius polítics i va denunciar que el Govern Espanyol hagués negat l’indult al Franki quan al mateix temps s’ha indultat a policies torturadors o a persones vinculades amb el terrorisme d’estat.

Veure Moció de la CUP per la Llibertat d'en Franki de Terrassa

Veure Moció de la CUP contra el transvassament d'aigua de l'Ebre a Barcelona

 En el cas de la moció contra el transvasament d’aigua del riu Ebre a la regió metropolitana de Barcelona es demanava que l’Ajuntament es posicionés en contra de la interconnexió de xarxes ATLL-CAT i en contra de qualsevol transvasament. Després que la CUP acceptés una esmena d’ERC afegint que es demani la derogació del decret quan desaparegui el risc de desproveïment d’aigua es va procedir a la votació.

La moció fou aprovada amb els vots a favor de la CUP (1), ICV (7) i ERC (3) i els vots en contra del PSC-PSOE (6), CiU (2) i PP (1). Des de la CUP valorem molt positivament que s’hagi aprovat aquesta moció en la qual ens posicionem en contra de qualsevol transvasament i s’aposta clarament per una nova cultura de l’aigua. Cal també canviar l’actual model de creixement urbanístic i supeditar aquest als recursos energètics de cada zona.