divendres, 14 de novembre del 2008

La CUP i Endavant organitzen un acte per exigir justícia en el cas de l’assassinat de Pedro Álvarez

El proper divendres 21 de novembre a les 19 :30h es realitzarà un acte informatiu a la Sala d’Actes de Ca n’Ametller sobre el cas de Pedro Álvarez, assassinat per una policia a l’Hospitalet de Llobregat el 15 de desembre de 1992.

Durant els últims anys des de Molins s’han realitzat diferents accions per denúnciar aquest cas i continuar exigint justícia. A més a més de les campanyes de pintades-murals en llocs estratègics l’any 2002 es va realitzar un acte informatiu a l’Ateneu Revolta i més recentment la CUP va presentar una moció en el ple municipal del 27 de desembre de 2007 en la qual es demanava que s’obrís de nou el cas.

Aquesta moció va ser aprovada amb els vots a favor de la CUP, ERC, CiU i un regidor d’ICV, amb l’abstenció de la resta de regidors d’ICV i PSC, i el vot en contra del PP. La moció, com era de preveure, no ha servit de res, però ha fet que es parli del cas en els mitjans de comunicació: Radio Molins, Molins TV, Diari el Llobregat, El Llaç.

Malauradament aquest no és un cas aïllat. Els abusos de poder són un fet massa habitual i no són pocs els casos que han acabat amb la mort d’una persona. Organismes com el Comitè contra la Tortura de l’ONU o Amnistia Internacional han denunciat en diverses ocasions que no només es donen casos de maltractaments i abusos de poder sinó que després la Justícia Espanyola i el Govern Espanyol no actuen amb prou eficàcia per acabar amb la impunitat que es dona en bastants casos.

Per tot això, des d’Endavant i la CUP de Molins de Rei, fem una crida a participar tant en aquest acte informatiu com en la manifestació del proper dilluns 15 de desembre a Barcelona. Creiem que és molt important donar veu a totes aquelles persones i col•lectius que denuncien els abusos de poder perquè cal trencar el silenci que imposen els grans mitjans de comunicació i les institucions davant d’aquests casos.

16 anys sense PEDRO ÁLVAREZ, assassinat per un policia a l’Hospitalet de Llobregat Prou abusos del poder, exigim justícia!
Acte informatiu a càrrec de Juanjo Álvarez, pare d’en Pedro.
Es projectarà un vídeo sobre el cas.
Divendres 21 de novembre
19:30h Sala d’Actes de Ca n’Ametller (C/ Verdaguer nº 95 bis, Molins de Rei)
Organitza: Endavant, CUP


MANIFESTACIÓ
15 de desembre
20:00h Plaça Universitat de Barcelona


Més informació del cas: