dimecres, 17 de desembre del 2008

La CUP denuncia que l’augment dels impostos i taxes municipals serà el doble que el dels salaris dels molinencs i molinenques

La CUP de Molins de Rei ha iniciat una campanya per aconseguir que l’equip de govern rectifiqui en la seva intenció d’aplicar un increment del 5% en la majoria de Taxes i Impostos municipals.

Aquesta campanya es basa per una banda en la presentació des de la CUP d’una Al•legació a les Ordenances Fiscals del 2009 aprovades inicialment en el ple municipal del passat 5 de novembre en la qual es demana que s’apliqui un increment del 2,5 %, que s’ajusta als nivells actuals de l’IPC. En el proper ple municipal del 23 de desembre l’equip de govern (ICV, ERC i CiU) tindrà l’oportunitat d’anul•lar l’increment previst del 5 %.

Per altra banda hem editat un cartell explicatiu pels vilatans i vilatanes per tal de donar a conèixer quins han estat els augments dels Impostos i Taxes municipals en els dos primers anys de la legislatura. Tant en l’any 2008 i de moment en el 2009 s’han aplicat increments dels impostos que dupliquen els augments dels salaris.

Per ampliar aquesta informació consulteu:

Dades sobre l’augment dels Impostos i Taxes Municipals

Al•legacions de la CUP a les Ordenances Fiscals 2009


Des de la CUP sempre hem defensat que l’augment de les Ordenances ha de ser proporcional a l’augment de l’IPC anual, amb el qual es fixen els augments de salaris dels treballadors i treballadores. Amb això es mantindrà el poder adquisitiu dels vilatans i vilatanes.

També entenem que les Ordenances Fiscals s’han d’aprovar abans de final d’any i per tant és impossible encertar amb exactitut quin serà l’IPC a finals d’any però no estem d’acord amb mantenir els valors del mes de juny-juliol quan tothom sabia que aquest indicador baixaria molt en els últims mesos.

També reclamem que es fixi un mecanisme corrector davant dels desajustos que es produeixin cada any i així poder compensar o carregar a l’any següent aquestes diferències entre l’IPC anual definitiu i l’increment aplicat. El que no podem compartir és que portem 2 anys consecutius en els quals els impostos han augmentat un 14% mentre els salaris han augmentat un 7 %.