dijous, 29 de gener del 2009

La Raó del regidor del 29 de gener de 2009

Comentari radiofònic del regido Àlex Maymó López en l'espai Raó del Regidor del mes de gener de Ràdio Molins de Rei.

Bon dia Molins de Rei,

Ahir dimecres vàrem tenir un ple municipal amb pocs temes d’àmbit local i per tant m’agradaria parlar d’un tema que ens pot semblar llunyà però que hi tenim també la nostra responsabilitat com a societat.

Vull parlar del conflicte de Palestina perquè ahir en el ple vàrem tornar a veure com la classe política dirigent del nostre país torna a mirar cap a una altre banda davant de la massacre israeliana a Palestina. Es va presentar una resolució del Fons Català de Cooperació que tenia el suport dels partits polítics parlamentaris. Des de la CUP vàrem demanar que s’afegís un punt en el qual l’ajuntament s’adherís al manifest de la plataforma que va convocar la manifestació del passat 10 de gener a Barcelona, el qual té el suport de més de 400 entitats dels Països Catalans.

Si comparem els dos manifestos hi podrem veure reflectit per una banda una classe política sotmesa i còmplice i per altra banda una societat civil que denuncia sense embuts la complicitat dels governs europeus amb l’estat d’Israel.

En posaré uns exemples ben clars en forma de preguntes:

- Què ha de dir CiU quan en el seu temps enviaven als Mossos d’Esquadra a ser entrenats pel Mossad israelià ? Ja hem pogut comprovar últimament com els Mossos van aprendre a torturar...

- Quines actuacions decidides hem d’esperar del PP i PSOE per erradicar el terrorisme d’estat israelià quan ells ho practiquen a l’estat espanyol en forma de guerra bruta i tortures ?

- De què serveix condemnar la mort de civils quan aquestes morts s’han produit també amb armes que el Govern de Zapatero ha autoritzat vendre a l’exercit israelià ?

- Què fa el govern de la Generalitat, format pel PSC, ICV i ERC, fomentant acords comercials i mantenint relacions oficials amb el govern d’un estat terrorista com Israel ?

- Perquè la Unió Europea no trenca els acords preferencials amb Israel malgrat que aquest vulneri sistemàticament les clausules que l’obliguen a respectar els drets humans ?

Des de la CUP ens hem posat, com no podria ser d’una altre manera, del costat de la societat civil que reclama trencar tot tipus de relacions amb l’estat d’Israel i denunciar clarament la inacció dels governs occidentals que no han fet practicament res per acabar amb una ocupació militar que dura ja més de 40 anys.

Nosaltres no creiem en els falsos consensos per la pau quan en veritat estem veient que el Sr. Zapatero ha duplicat el comerç d’armes amb Israel en els últims anys. Sempre ho hem dit i ho repeteixo : el màxim terrorista a nivell mundial son els Estats Units i Israel és un subdit més d’aquest entramat terrorista que ara dirigeix el Sr. Obama amb la complicitat dels governs europeus.

La CUP ens vàrem quedar sols en el ple d’ahir però com diu la dita : « más vale solo que mal acompañado »

I per acabar recordar-vos que la CUP estarem presents durant la Fira en el Passeig del Terraplè cantonada amb C/ Pere Calders i esperem poder compartir opinions i propostes amb tots i totes vosaltres.

Bon dia i bona fira de la Candelera !


Àlex Maymó i López

Molins de Rei, a 29 de gener de 2009