dimarts, 20 de gener del 2009

Sant Feliu: Nova agressió a Collserola‏

L'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat està promovent una modificació de planejament urbanístic a gran escala dins i a l'entorn del parc de Collserola. El projecte abasta de Molins de Rei als límits del Mas Lluí santjustenc. Hi ha una notable pèrdua de sòl forestal (262.000m2, clau 27), en favor de sòl industrial, nou viari d'accés a la cimentera, més equipaments, habitatges i jardins, tot i que segons el Departament de Medi Ambient amb aquestes requalificacions no es perd cap metre quadrat de zona protegida.

També es pensa edificar el que encara podria ser el darrer connector biològic de Sant Feliu amb el riu Llobregat, a la frontera amb Molins de Rei.

Alnus - Ecologistes de Catalunya va presentar suggeriments a l'avant projecte l'any 2006, en la línia de desprogramar el nou vial que trinxaria l'entorn natural anomenat torrent del Duc, i que ha de dur a la contaminant cimentera, (que en opinió de diversos moviments ciutadans i ecologistes s'hauria de tancar per estar tant propera a zones habitades), i també en contra de la requalificació del sòl forestal en jardins, a zones que actualment estan considerades Espais d'interès natural per la Generalitat, per estar dins del Parc de Collserola i la Xarxa natura 2000. En el Ple de novembre de 2008 l'Ajuntament de Sant Feliu va donar per resolts totes les al·legacions i suggeriments presentats, en el nostre cas tots han estat desestimats. L'argumentació de trobar adient la pèrdua del sòl forestal és que el convertiran en parcs i jardins i consideren que el tractament final serà similar.
El que ens temem els ecologistes és que tractin aquestes zones jardí, transformant-les o arrasant-les com van fer a la Xarxa natura d'Esplugues sobre el Pla Caufec, o que a posteriori requalifiquin les zones verdes en urbanitzables, cosa que fan contínuament els ajuntaments metropolitans.

Per postres, un dels promotors que treurà profit de les requalificacions és un tal Paz Dorado, la mala reputació del qual -per imputacions de frau i malversació de diners públics- ens fa pensar en que els interessos que mou aquesta operació no són del tot lícits.

En conjunt sembla un altre despropòsit a l'espai natural de Collserola, abans de la declaració del Parc Natural que no arriba mai i que servirà de poc. Aquesta modificació de PGM afecta un total de 1.825.855m2 i tot i que es trasllada part de l'edificació prevista al PGM del 1976, fora del Parc de Collserola, alhora que desqualifica vials, el que fa principalment és desnaturalitzar i destruir més espai natural del que podem gaudir a l'actualitat.

Pots participar i ajudar a preparar al·legacions, donar suport contra aquesta modificació de planejament pots contactar amb els Amics de la Natura Sant Feliu (ansf@santfeliu.net)

Més informació a http://www.pangea.org/alnus/


Què farem des de la CUP?
Avui hi ha comissió informativa de l'Àrea de Sostenibilitat i Territori (SIT) i preguntarem que està fent o que pensa l'ajuntament sobre les afectacions que tindrà per Molins de Rei i per Collserola. També evidentment donarem tot el nostre suport a les mobilitzacions que s'estan preparant.


1 comentari:

Anònim ha dit...

D' agressions a Collserola, a sant Feliu en saben molt...
Hi vaig viure 9 anys i vaig veure fer els barris de les Grasses i Mas Lluhí...he vist asfaltar part de la riera de la Salut...


Carles "Bluesbiker"