dilluns, 23 de març del 2009

El corredor biològic del Pla està en perill

En el polígon industrial del Pla existeix un corredor biològic en els límits dels termes municipals de Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat entre el Collserola, el riu i la serra de l’Ordal i el Garraf. Son exactament les parceles que hi ha davant de les rotondes d’accés a l’autovia i a l’autopista.

Actualment aquest espai no està ben habilitat per ser realment un corredor biològic ja que no existeixen passos subterranis pels animals. Segons un estudi del Parc de Collserola, malgrat l’abandonament de l’espai, en l’actualitat aquest espai si que serveix de corredor per animals com els ocells.

L’ajuntament de Sant Feliu ja va requalificar una part dels terrenys per construir un tanatori i ara sembla que l’ajuntament de Molins vol contribuir a acabar amb aquest espai.

Tot i que no volen requalificar aquest espai tampoc volen fer res per aconseguir que realment sigui un corredor biològic. Al contrari, ara mateix s’està utilitzant per acumular fusta caiguda durant la ventada amb l’objectiu d’instalar una planta de tractament per la fusta per poder utilitzar-la en la planta de Biomassa.

Aquesta ubicació serà provisional però per les informacions que tenim això es pot prolongar durant anys ja que volen col•locar definitivament aquesta planta de tractament en terrenys que encara estan pendents de l’aprovació definitiva d’un planejament urbanístic. I veient com s’allarguen en aquest ajuntament qualsevol procés em temo que això anirà per llarg.

Un cop més estem veient com els « ecologistes de debò » contribueixen a degradar una mica més el nostre espai natural. Aquest corredor biològic també està afectat pel projecte de la Ronda Nord, impulsada per l’ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. Aquí també estem esperant que Molins de Rei es posicioni frontalment en contra. De moment, des de la CUP ja vàrem presentar al•legacions i l’equip de govern no ho ha fet.

PD: si cliqueu sobre la imatge veureu una imatge aerea del polígon, on es veu en el centre les parceles verdes que corresponen al corredor biològic.