dilluns, 16 de març del 2009

La CUP celebra els 2 anys d'existència amb una Calçotada Popular

La CUP de Molins de Rei ha celebrat amb una calçotada popular els 2 anys d'existència de la candidatura a la nostra vila. Unes 100 persones han assistit a la jornada podent gaudir d'un complet àpat on no hi han faltat els calçots. L'acte s'ha realitzat a la plaça de la Llibertat i ha comptat amb diferents parlaments.

En primer lloc el regidor Àlex Maymó ha fet un breu balanç dels 2 anys de la CUP a Molins de Rei remarcant que un dels objectius bàsics de la candidatura ha estat portar la veu del teixit associatiu a l'ajuntament presentant alternatives reals als principals problemes de la vila. També ha destacat que la CUP ha denunciat activament totes les actuacions de l'equip de govern que erosionen la imatge de la política com per exemple els augments de sous dels polítics o la política de personal del consistori. Alhora s'ha destacat que ha estat un període d'aprenentatge del funcionament de la màquinaria de l'ajuntament i que ara és necessari aprofundir encara més en la tasca de continuar presentant les nostres pròpies propostes en totes els àmbits.

Tot seguit en Joan Teran va presentar una de les tres campanyes aprovades en la última assemblea oberta de la CUP i que tractarà la problemàtica de l'habitatge, prenent com a punt de partida la moció de la CUP aprovada a finals del 2008 demanant que es redacti un reglament per incentivar la incorporació dels habitatges buits al mercat de lloguer. Un cop més es va remarcar la necessitat què ha de ser el teixit associatiu i els vilatans i vilatanes qui també han de mobilitzar-se socialment per aconseguir noves polítiques en aquest àmbit que trenquin amb l'actual especulació.

En Roger Castillo va presentar la segona de les campanyes que la CUP desenvoluparà en els propers mesos conjuntament amb altres entitats i persones que s'hi vulguin sumar. L'objectiu és organitzar una setmana sobre la memòria històrica entenent amb l'objectiu de recuperar l'esperit de lluita i transformació social que es va viure a la nostra vila i comarca durant els anys de la "Transició".

Per tancar l'acte va tornar a intervenir el regidor de la CUP per presentar la campanya sobre participació ciutadana, que es vol dur a terme amb el proposit de forçar que es reactivi l'equip de govern en aquesta matèria ja que el Pla de Participació està aturat en gran part des del 2007. Es va destacar que cal presentar propostes per tal d'aconseguir un Reglament de Participació i un Consell de Vila que siguin realment participatius i que les entitats s'hi sentin representades.

En acabar es va fer una crida a tots els i les assistents a implicar-se per construir en el dia a dia un millor Molins de Rei tot pensant en la consecució de l'alliberament nacional i social del nostre país. Creiem que per caminar en aquesta línia cal que tothom s'impliqui en la mesura de les seves possibilitats en les diferents lluites i moviments socials existentsperquè la supervivència d'aquest teixit social és la base per aconseguir els objectius de la CUP i de l'esquerra independentista en general.