divendres, 27 de març del 2009

Què ens quedarà de Collserola quan sigui declarada Parc Natural?

Comentari radiofònic del regidor Àlex Maymó en l'espai Raó del Regidor del mes de març de Ràdio Molins de Rei.

Bon dia Molins de Rei,

Aquest diumenge es va celebrar pels carrers de Barcelona uma manifestació multitudinaria contra la política medioambiental del govern de la Generalitat de Catalunya a la qual vaig assistir-hi i on es va fer evident la gran quantitat de conflictes existents en el territori.

D’aquests conflictes n’hi havia bastants que afectaven a Collserola, el pulmó verd de l’Àrea Metropolitana, fet que demostra com els nostres governants maltracten aquest espai natural tan apreciats pels molinencs i molinenques.

Estem esperant la declaració de Parc Natural per protegir definitivament els espais que s’incloguin però el principal problema serà què ens quedarà de Collserola quan arribi aquesta declaració?

Ni el govern de CiU ni el govern tripartit mai s’han atrevit a modificar el Pla General Metropolità (PGM) de 1976 i això ha permès que s’hagi urbanitzat moltes zones de Collserola i recentment ho estem veient concretament en els terrenys de Torre Negra o el Pla Caufec.

A Molins de Rei hem d’estar preocupats pel projecte que vol tirar endavant l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat de construir una carretera que es carregarà el corredor biològic del polígon el Pla i que connectarà amb la cimentera de la Sanson, on per més inri es començarà a incinerar residus en pocs mesos.

A més a més, estem veient com després del temporal de vent l’únic que s’ha fet es redestinar els recursos habituals a prevenció d’incendis a tasques de recollida dels arbres caiguts. El govern de la Generalitat ha decidit destinar només 9 persones de les 1.000 seleccionades a la zona de Collserola malgrat que han caigut 60.000 arbres.

A l’any 2001 ja va haver-hi una manifestació contra el Govern de la Generalitat, en mans de CiU en aquell moment, i ara a l’any 2009, malgrat que un partit que s’anomena ecologista com ICV està al capdavant del Departament de Medi Ambient, poques coses han canviat. En tot Catalunya hi ha més de 400 conflictes medioambientals i per desgràcia l’àrea metropolitana de Barcelona és on hi ha una concentració més gran.

Des de la CUP sempre hem estat molt atents a totes aquestes agressions al medi natural i al costat de la gent que es mobilitza perquè entenem que la mobilització és la única forma efectiva per aconseguir que el govern actui d’una manera decidida per protegir el medi natural abans que no sigui massa tard.

Bon dia i bona hora!

Divendres 27 de març de 2009