dimarts, 30 de novembre del 2010

L'augment de l'extrema dreta a la nostra comarca

Aquestes eleccions autonòmiques han servit per certificar l'augment electoral de l'extrema dreta al Principat i de retruc també al Baix Llobregat. Tot i que Plataforma per Catalunya (PxC) no ha obtingut representació parlamentària ha tingut 75.321 vots i un 2,42%. Només els hi van faltar 12.305 vots a la provincia de Barcelona per entrar al Parlament amb 2 diputats.

Al Baix Llobregat han obtingut 9.221 vots i un percentatge de 2,80%, superior a la mitja. A Molins de Rei el resultat ha estat del 1,96% però en altres municipis els resultats son preocupants si tenim en compte que en molts municipis es volen presentar a les eleccions municipals del maig i en alguns d'ells han quedat aprop del 5% (límit per treure representació als municipis):

4,87% Abrera
4,32% Esparreguera
4,27% Martorell
4,24% Olesa de Montserrat
4,16% Sant Vicenç dels Horts
4,00% Sant Andreu de la Barca

Altres municipis fora del Baix Llobregat amb bons resultats de PxC han estat:

7,75% Calaf
7,67% Manlleu
7,02% El Vendrell
6,32% Vilanova del Camí
5,82% Vic
5,11% Torelló
5,04% Tortosa
4,98% Polinyà
4,91% Salt
4,81% Sant Joan de les Abadesses
4,67% Linyola
4,43% Navàs
4,19% Mollerussa
4,11% Manresa
4,07% Piera
4,05% L'Hospitalet de Llobregat
3,76% Amposta

Josep Anglada, militant franquista de tota la vida, està aconseguit en certa manera que el discurs contra la immigració li reporti vots i més ara, en situació de crisi. Està clar que els seus millors resultats estan sent en els municipis amb més percentatge de persones nouvingudes i per tant des de l'esquerra haurem de saber veure a temps la conflictivitat social que es dona en alguns casos i saber anar a l'arrel del problema. PxC no aporta solucions al "problema" de la immigració sinó que aporten solucions basades amb la "ma dura" però mentre hi hagi misèria i desesperació en el tercer món continuaran venint persones cap a Europa, per molts murs que vulguin posar.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt preocupant Àlex completament d'acord. Però com arribem fins aquí????
No tindreu els polítics alguna responsabilitat?
Es molt frustrant veure com es gestiona. I que tothom mira cap a un altra cantó, i sonriu quant les garrotades van pels altres.....llavors hi han els "antisistema" de tots els colors que estan quietets i surten en el moment menys innesperat....lamentablement ja ha arribat!!!
I no serà que no ho veiem venir....a Europa ja fa dies que ens marcava aquesta línia.no n'aprenem mai, i això que tenim dites populars que ens ho diuen: ..cuando veas las barbas de tu vecino cortar......

Anònim ha dit...

Quina sort que tenim a Molins que els nostres governats no són racistes !!!!

Aquí nomes son xorisos, corruptes, manipuladors i incompetents.

A Molins son afortunats !!!

Anònim ha dit...

Les eleccions d'ahir han estat el preludi del que passarà a Molins de Rei.

No es pot enganyar a tota la bona gent per molt temps, sense que es donin compte.

Senyor Ivan Arcas prengui nota i vagi trucant al banc, a veure si encara li guarden la plaça, perqué el mercat laboral está molt fotut, i pels incompetents encara ho tenen pitjor.

Desprès de fer-nos anar enrera als molinencs durant tant temps, ara comenci vosté tanbé a comptar enrera fins que d'aquí uns mesos els votants li expliquin el que pensen de vosté i del seu "equipillo" d'imprensentables.

Bon vent i barca nova senyor Arcas, que li aprofiti el que li queda!

Anònim ha dit...

Em sembla que el panorama és per posar-se a plorar. Augment de la dreta i de l'extrema dreta. I a sobre la nova coalició independentista que amenaça de presentar-se a municipals. Em sembla que això de la CUP se'n va a n'orris.

Anònim ha dit...

i de l'esquerra que hem de dir...més ben dit l'esquerra que hem connegut no ha estat esquerra de cap tipus, les formes, el discurs que han empleat i que veiem que adopten i governen són d'extrema dreta autoritària...AQUESTS SI QUE FAN POR....!!! els disfrassats, que van d'una cosa i executen una altra molt diferent, espien, confabulen, s'aparten de las lleis que ha dictat la democràcia.... en realitat son feixistes.
VOLEM UN CANVI JA!!!!!