divendres, 28 de gener del 2011

El Govern Municipal rebutja la moció de la CUP contra els desnonaments

En el ple municipal del dimecres 26 de gener es va rebutjar la moció presentada per la CUP per lluitar de forma més activa contra els desnonaments. El govern municipal, format per ICV, ERC i CiU, conjuntament amb el PP, van votar-hi en contra i el PSC es va abstenir.

La moció de la CUP demanava bàsicament dos aspectes fonamentals:
  1. Habilitar un servei de seguiment, a tall d’observatori, de la situació global de l’habitatge i concretament dels processos d’execució hipotecària i desnonaments a Molins de Rei, amb la finalitat de visibilitzar una realitat sovint oculta.
  2. Continuar oferint a les famílies en procés de desnonament assessorament legal i funció de mediació amb els bancs i caixes per trobar alternatives que no comportin la negació del dret a l’habitatge a les esmentades famílies o persones. Ampliar els recursos de personal i la publicitat del servei per garantir un coneixement més ampli entre la ciutadania.
Veure moció presentada per la CUP contra els desnonaments

Un cop més el Govern van argumentar que el Ple Municipal no era el lloc adient per debatre aquests aspectes tot i que des de la CUP creiem que precisament el Ple és un àmbit de decisió públic i per tant és l’àmbit més transparent i proper al ciutadà per debatre de qualsevol tema.

Un altre argument del Govern va ser que no es podien ampliar els recursos destinats a l’Oficina d’Habitatge. Des de la CUP entenem que l’ajuda a les persones que pateixen processos de desnonaments ha de ser molt més prioritària que d’altres actuacions. Es tracta que l’Ajuntament tingui una gestió eficient i per exemple vàrem poder veure en el ple municipal com es pavimentarà de nou un tram del C/ Rafael de Casanova, amb un cost de 240.000 €, que havia estat realitzat només fa 8 anys.

Un altre cop hem de lamentar que no es tinguin en compte les propostes de la CUP perquè entenem que l’oposició també estem per aportar solucions als greus efectes que estem patint per culpa d’una crisi que han provocat, en part, els bancs i caixes. I per tant, les administracions públiques han d’estar del costat dels ciutadans a l’hora d’enfrontar-se als processos de desnonament. I això passa per garantir els recursos de personal necessaris i publicitar de forma àmplia l’existència d’aquest servei de mediació i assessorament legal per tal que tothom en pugui fer ús.