divendres, 28 de gener del 2011

El nou assessor urbanístic, Rafael Bellido, poc amic del medi ambient...

Ja he parlat en les últimes setmanes de la contractació com assessor urbanístic del regidor d'ICV de Cerdanyola del Vallès, el Sr. Rafael Bellido. Poc a poc anem coneixent notícies sobre aquest regidor del mateix color polític que l'alcalde de la vila.

El TSJC anula els seus planejaments urbanístics
Per una banda, dues sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya van anul·lar al gener el planejament urbanístic que l'Ajuntament de Cerdanyola i la Generalitat van aprovar el 2005 per tal de desenvolupar el Centre Direccional de Cerdanyola, una extensió de 340 hectàrees coneguda ara com a Parc de l'Alba, una de les peces de desenvolupament econòmic, social i científic més importants del país i on ara se situa el sincrotró Alba. La sentència declara nuls els planejaments per la vulneració de tres lleis, la d'urbanisme, la de patrimoni cultural i la d'avaluació ambiental, ja que el pla urbanístic es va aprovar sense haver estat sotmès a l'avaluació ambiental estratègica. Recordem que això es va aprovar quan era regidor el Sr. Rafael Bellido.

Entre els motius que porten el jutge a anul·lar aquests instruments urbanístics hi ha la vulneració de la llei 9/2006, relativa als efectes sobre el medi ambient que tenen els plans i programes. Precisament, el jutge assenyala que el planejament urbanístic del Centre Direccional no va ser sotmès a la preceptiva avaluació ambiental estratègica, tot i que disposa de 340 hectàrees i que un 50% del terreny es dedica a zona verda i forma part del corredor de la via verda entre Collserola i Sant Llorenç. En el mateix sentit indica que també es va vulnerar la directiva del Parlament Europeu que obliga a fer una avaluació ambiental del pla. (veure notícia sencera)

Arrencant cartells d'altres partits en campanya electoral
Segons denunciava un militant de la JSC en el seu bloc i també recollia e-notícies, el Sr. Rafael Bellido es va dedicar durant la campanya electoral del 2007 a arrencar cartells de Els Verds-Opció Verda. Si entreu en el bloc podreu veure fotografies on es veu a una persona arrencant els cartells i per l'aspecte físic sí que sembla ell.

Apareix en el sumari del Cas Pretoria
Sembla ser que en el sumari del Cas Pretoria apareix una conversa en la qual parla un tal Rafael. El regidor "ecosocialista" assegura que es tracta d'un regidor del PSC que també es diu Rafael i segons aquesta notícia va demanar als tribunals que es rectifiqués. En tot cas cal respectar el dret de la presumpció d'innocència i ja veurem que acaben dient els tribunals.

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Collons era l'esperança blanca de Molins de Rei i ara resulta que ni un pam de net.

Es cert Àlex, que ja va fer acte de presència al Ple passat com un director de serveis mès ?

Àlex Maymó i López ha dit...

És cert, estava al ple sentat a la última fila...

Anònim ha dit...

Pots investigar una mica mès si és cert tot això del cas Pretoria:

- la data que es va fer la trucada

- el càrrec que tenia a Cerdanyola en el moment que es va fer la trucada

- quines relacions històriques tenía amb Lluís Casamitjana i quins temes

Si cobra dels nostres diners tenim dret a coneixer el curriculum

Anònim ha dit...

La Nissaga Casamitjana els "Craks" del totxo.

Lluis Casamitjana , mestre d´obres del poble vei de Ripollet Anys 30-50´construcció de Xalets a Cerdanyola i Bellaterra. l´obra mes coneguda La Masia Rosa de la Plaça Sant Ramon (Museu Maymo-Ortado ).

Josep Casamitjana (fill de en Lluis) Anys 60-70-80 , Edifici: Torre del Pi (Avda Catalunya). Empresa SIVIS ,: Barris Fontetes, Banùs ,Sta Rosa etc,etc.

Lluis Casamitjana,( fill d´en Josep ) Anys 80 fins avui, Empresa ESPAIS , d´ambit estatal i mundial, Constucció habitatges i vivendes Jardins Santa Rosa , terrenys al Centre Direccional , alguna parce-la ont es tenia que edificar l´ARE, i la venda a l INCASOL de terrenys al Centre Direccional per valor entre 22-25 Mil-lions € . tambe involucrat amb la aument de la cantitat de habitatges a la Plana del Castell. I possible Propietari de la Filial d´ESPAIS, Inmobiliaria Santa Rosa. la consstructora que se li ha entregat la propietat del Carrer Sud. que va del Carrer Jaume Mimò a la Ronda Guiera.

Com podeu veure uns autentics " Craks" del totxo .

Anònim ha dit...

"Cerdanyola del Vallès (ACN).- L'exalcalde de Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental), l'ecosocialista Antoni Morral, assegura que no existeix 'cap actuació irregular' en el procés de modificació del projecte urbanístic del Centre Direccional de la localitat i nega la seva vinculació amb el Cas Pretòria. Morral reconeix haver mantingut contactes amb el promotor Lluís Casamitjana, que compta amb diverses promocions urbanístiques a la ciutat, però desmenteix haver parlat amb Lluis Prenafeta tal i com han assenyalat alguns mitjans de comunicació. L'exalcalde i actual regidor a l'oposició lamenta la situació i es mostra favorable que la Comissió d'Investigació del Cas Millet s'ampliï ara al Cas Pretòria."

"No existia cap actuació" irregular", deia l'ex-alcalde de Cerdanyola d'ICV sr. Morral, doncs ja veieu les sentencies del post...

Anònim ha dit...

No us sona això, que no hi han irregularitats a ... Molins ?

Que passarà quan es començi a revisar la gestió urbanística i medioambiental de Molins dels últims anys ?

Quines sorpreses ens depara el futur ?

Apereixeran tambè "casamitjanas" i similars ?

Anònim ha dit...

ICV-EUiA es mostra a favor d'un nou estudi sobre Can Planas
25/01/2011

Tot i això, la formació ecosocialista considera que l’opció triada al 2009, d’excavació i segellat de l’abocador, era la millor perquè estava "molt estudiada" i lamenta que el problema de l'abocador hagi frenat l'impuls del Parc de l'Alba.

Rafael Bellido comenta que si hagués continuat el procés endavant “ara estaríem en un estat molt avançat perquè les peces estaven ben situades”.

http://www.cerdanyola.info/web/menu_principal/inici/noticies/2010/2011/01/25/icveuia_es_mostra_favorable_nou_estudi_can_planas

Anònim ha dit...

Fa pena veure a aquests ecologistes de debò donant classes de civisme i després que facin això...

Anònim ha dit...

...intensos rumores de la inminente caida en desgracia de montsito...

... de que ICV busca un "chivo expiariorio" ...

Anònim ha dit...

Ho dubto molt, no es menjarà tot solet el marronet, si el destituexen i el llençan als lleons, no es conformorà i tirarà de la manta per no caure sol.

Anònim ha dit...

cada vegada que entro al teu bloc m'apareixen finestres emergents d'spam.

Ho sento, però algú ho havia de dir ;-)

Anònim ha dit...

"Ho dubto molt, no es menjarà tot solet el marronet..."

Es un cadaver político y ya se sabe que en este pais la culpa siempre es del muerto. ICV hará leña del arbol caido antes de que se le heche encima antifrau.


"...i tirarà de la manta per no caure sol."

Pero que manta, ni que manta, si todo el mundo sabe que tenia un poder absoluto, incontestable y sin cortapisas.

¿Que diran los testigos cuando les pregunten quien les mandaba escribir, firmar y hacer o no hacer?

¿No lo adivinas?

¡Pues ya esta, punto y final!

Anònim ha dit...

la cancion de moda de los preocupadillos y las preocupadillas estos dias;


Lástima que terminó, el festival de hoy
nunca volveremos con mas perversiones
montsi montsi
nuestro rey ...

Anònim ha dit...

Ecologista?
Respecte al medi ambient?
De boca, como todo lo que hace, solo de boca que no tiene ninguna convicción, ni política ni de na....
Su única convicción es "me aprovecho y hago butxaca".......

NI UN PAM DE NET.

Anònim ha dit...

Àlex tens sort que el teu blog està en internet i que el belloBellido bB no el pot arrancar.

Però per si de càs, el dia que tinguis la cita amb bB, vigila que no et "pilli" la clau d'accés al blog.

Anònim ha dit...

Àlex tens sort que el teu blog està en internet i que el belloBellido bB no el pot arrancar.

Però per si de càs, el dia que tinguis la cita amb bB, vigila que no et "pilli" la clau d'accés al blog.