dilluns, 26 de setembre de 2011

L’Ajuntament de Molins de Rei demana la dimissió del Conseller de Sanitat i dona suport de forma activa al tancament de veïns/es al CAP

En el ple municipal del 22 de setembre de 2011 s’ha aprovat una moció (que us adjuntem) presentada per la Plataforma Molins contra les Retallades (MCR), en la qual s’exigia que s’aturin les retallades sanitàries, donar suport actiu a totes les mobilitzacions que s’estan portant a terme a la nostra vila i es demanava la dimissió del Conseller de Sanitat de la Generalitat.

Tots els punts de la moció s’han aprovat per unanimitat excepte el punt 7, que parlava de la dimissió del Conseller. Aquest punt s’ha aprovat per majoria simple amb els vots a favor de la CUP (4), IxMdR (4) i ERC (2), l’abstenció del PSC (5) i els vots en contra de CiU (5) i PP (1).

És destacable que fins i tot el grup municipal de CiU (que forma part del govern municipal i que tindran l’alcaldia els últims 2 anys de legislatura) ha donat suport a una moció que demana al govern de la Generalitat que rectifiqui totes les retallades sanitàries que ha realitzat.

Des de la CUP volem fer les següents consideracions:

1. La gent de la CUP estem participant activament en totes les mobilitzacions i dins de la Plataforma perquè creiem que la mobilització ciutadana és la que ha de presionar al govern municipal perquè exigeixi de forma clara al Govern de la Generalitat el restabliment de les 24 hores de servei sanitari al nostre CAP i rectifiqui les retallades sanitàries que ens afecten.

2. Animem a la resta de formacions polítiques que també s’impliquin de forma activa, tal i com demana la moció, perquè els posicionament polítics en un ple han d’anar acompanyats d’una feina i d’una mobilització al carrer que faci que aquests objectius es compleixin. No serveix de res votar a favor en un ple municipal si després no es participa de forma activa en el Tancament al CAP o en les manifestacions.

3. Continuarem treballant, doncs, per mantenir viva la flama de les mobilitzacions perquè entenem que és la única garantia per tal d’aconseguir que el Govern de la Generalitat es faci enrera en la seva política de retallades socials. Són precisament aquestes mobilitzacions les que han forçat que l’Ajuntament doni suport a les reivindicacions perquè saben que la majoria dels vilatans i vilatanes hi estan d’acord.Us adjuntem la moció aprovada:

MOCIÓ DE LA PLATAFORMA MOLINS CONTRA LES RETALLADES PER UN SERVEI SANITARI DE 24 HORES I DE QUALITAT EN EL NOSTRE CENTRE D'ASSITÈNCIA PRIMÀRIA

El passat 1 d’agost unes 500 persones es van manifestar pels carrers de la vila demanant que no es tanqués el servei d’urgències del CAP de Molins de Rei. Anteriorment, el Ple municipal de l’Ajuntament de Molins de Rei de 28 de juliol havia aprovat per unanimitat una moció que també demanava al CatSalut que es reconsiderés el tancament del servei d’urgències.

Durant la resta de dilluns del mes d’agost es van continuar celebrant manifestacions, que sempre van aplegar entre 130 i 200 persones. Malgrat que molta gent estava de vacances, la Plataforma Molins contra les Retallades va aconseguir mantenir vives les mobilitzacions contra les retallades sanitàries.

Aquestes manifestacions en ple mes d’agost van servir per mantenir la flama i per escalfar motors de cara a la gran manifestació convocada pel dia 5 de setembre, que va reunir més de 700 persones. Aquesta ha estat segurament la manifestació més multitudinària de les últimes dècades a la nostra vila.

El dilluns 12 de setembre es va repetir un altre cop la manifestació habitual del dilluns i que va finalitzar amb un tancament dins del CAP per reclamar amb més força que la Generalitat rectifiqui en la seva política de retallades.

Durant 10 dies, desenes i desenes de molinencs i molinenques han participat en els torns del tancament, ja sigui en el punt d’informació i de signatures de les tardes o passant la nit al CAP dormint al terra.

Des de la Plataforma Molins contra les Retallades seguim convocant als vilatans i vilatanes a manifestar-se cada dilluns a les 20.00h des de l’Ajuntament fins al CAP de la Granja.

El govern municipal, format per CiU i PSC, ha col·laborat amb la Plataforma fent les fotocòpies i pancartes, distribuint entre les seves dependències els fulls de signatures i donant suport de forma pública a les mobilitzacions, però el pes de les mobilitzacions ha recaigut sobre molinencs i molinenques que han dedicat el seu temps lliure a dinamitzar i impulsar-les.

Creiem que el Govern Municipal i les diferents formacions polítiques que conformen el Ple haurien d’implicar-se de forma clarament proactiva en aquesta lluita per aturar els efectes de les retallades sanitàries a la nostra vila. Els càrrecs electes i la militància dels partits polítics també son vilatans i vilatanes i no poden restar al marge de les accions que du a terme Molins Contra les Retallades.

No tenim coneixement de les converses que ha tingut l’Ajuntament amb el Departament de Salut de la Generalitat malgrat que portem vuit setmanes de mobilitzacions i manifestacions. Molins de Rei no es mereix aquest silenci i la gent del poble i especialment la gent que s’està mobilitzant de forma activa volen respostes i actuacions clares.

Per tot això, proposem al Ple de l’Ajuntament de Molins de Rei l’adopció dels següents acords:

1- Exigim 24 hores de servei sanitari i de qualitat al Centre d’Assistència Primària.

2- Manifestem la nostra voluntat clara de continuar defensant el model sanitari públic com a garantia d’igualtat de drets per a tota la ciutadania.

3- Exigim al govern de la Generalitat que rectifiqui en les retallades que ha patit el servei d’ambulàncies a tot Catalunya.

4- Exigim al govern de la Generalitat que rectifiqui en les retallades de personal que afecten al nostre CAP ja que hi ha com a mínim 3 metges de baixa i no han estat substituïts.

5- Exigim al govern de la Generalitat que rectifiqui en les retallades que afecten als nostres hospitals públics, com a l’Hospital Moisès Broggi, de referència per la nostra vila.

6- Donem suport de forma activa a totes les mobilitzacions ciutadanes que organitza la Plataforma Molins Contra les Retallades, i ens comprometem com a càrrecs electes i grups polítics a participar-hi activament.

7- Demanem el cessament del Conseller de Sanitat Boi Ruiz, entenent que ha demostrat que no creu en el model de sanitat pública, aplicant unes retallades que el posen clarament en perill.

8- Acordem donar trasllat d’aquests acords a la Conselleria de Salut i al Director del Servei d’Atenció Primària del Baix Llobregat.

Així mateix, el govern municipal es compromet a mantenir informada, amb sinceritat i transparència, a l’assemblea MOLINS CONTRA LES RETALLADES i a la ciutadania de Molins de Rei de totes les negociacions i/o converses que es portin a terme amb el CatSalut, així com a facilitar el calendari d’aquestes reunions i els interlocutors, tant del govern local com de la Generalitat de Catalunya.

Molins de Rei, a 22 de setembre de 2011* Els punts 1, 2, 3, 4, 5, 6 i 8 han estat aprovats amb els vots a favor de CiU (5), PSC (5), CUP (4), IxMdR (4), ExMdR (2) i PP (1).

* El punt 7 ha estat aprovat amb els vots a favor de la CUP (4), IxMdR (4), ExMdR (2), l'abstenció del PSC (5) i els vots en contra de CiU (5) i PP (1).

Cap comentari: