dimarts, 13 de març de 2012

[Municipals 2011] Anàlisi dels resultats de cada formació política per barris

El passat 22 de maig de 2011 es van celebrar les eleccions municipals a Molins de Rei. Tothom ja coneix els resultats que es van donar però avui vull entrar a analitzar al detall com van ser els resultats a cada districte electoral. Si amplieu la foto de l'article podreu veure com estan distribuits els districtes electorals sobre el mapa de Molins de Rei.

He comparat els resultats electorals del 2007 i 2011 i he calculat quina evolució en número de vots i percentual quan creix o decreix cada formació política en cada districte.

Convergència i Unió (CiU)

Creix de forma considerable en barris complicats pel nacionalisme conservador com a la Riera Bonet i El Canal, tot i que en aquests districtes els resultats del 2007 van ser molt dolents. En els feus electorals, com en el Centre Vila, el creixement és inferior a la mitjana.


Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC)

De mitjana perden un 24% del seu suport electoral. Tot i que la davallada és bastant homogènia a tot el municipi, aguanten millor en barris com Les Conserves, l'Àngel, La Granja (on viu el cap de llista) i al Canal. La davallada és més important en districtes habitualment favorables per les opcions nacionalistes i independentistes com el Centre Vila, Barris de Muntanya i al col·legi electoral de l'Alzina.


Candidatura d'Unitat Popular (CUP)

El creixement mitjà és del 235% tot i que és molt major en zones on el resultat del 2007 va ser pitjor, com al Pont de la Cadena, tram final de la Carretera i a la Granja. El creixement és menor en col·legis electorals on els resultats de fa 4 anys eren millors, com al conjunt del Canal i als col·legis del CAP antic i l'Alzina.


Iniciativa per Molins de Rei (IxMdR)

Són els que més perden en aquestes eleccions i perden el 48% del seu suport electoral. Aguanten millor en barris com la Riera Bonet, el Canal i en alguns districtes del Centre Vila. Malgrat tot, la caiguda és bastant homogènia i només destaca per la part més negativa la davallada del 58% a l'Alzina.


Esquerres per Molins de Rei (ExMdR)

Perden un 43% del seu suport electoral tot i que de forma bastant variable. Aguanten millor en el tram final de la Carretera (on viu el cap de llista) i en part del Centre Vila, però la caiguda és superior al 50% en col·legis com el CAP, l'Estel, Riera Bonet i en la zona del centre vila (Terraplè).


Partit Popular (PP)

Augmenten el seu suport electoral en un 27% però de forma molt diferent depenent dels barris. Augmenten considerablement en el Canal, la Carretera i a l'Alzina (amb mals resultats al 2007). Augmenten poc a la Granja i arriben a perdre vots en algun districte del Centre Vila.


I com ho veieu vosaltres?


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Pratxanda escrigué...

... amb dificultat. Pels que no som de Molins de Rei, ni en tenim gaire idea, ens podries fer un resum explicatiu. Es poden deduir els fluxos de vot? hi ha un vot de PSC a CiU al centre de la Vila o no? Pugen les CUP i el PP al mateix barri de La Alzina? Explicació?

Anònim ha dit...

Crec que els teus raonaments dins de l'espai electoral de tots els partits no hi tenen en compte altres raonametns:
1.- La nova incorporació de gent vinguda d'altres pobles (últims 8 anys) que ara començan a coneixèr la realitat de la Vila
2.- Com alguns partits tenen persones amb perfil no solsament en una part de la Vila (Centre)
Per altra part dir que un partit com Convèrgencia ha pujat desprès d'uns resultats dolents del 2007 vol dir que notens ideia de la historia abans de 1417 vots l'anterior va ser de 947 vots, tal vegada m'agradaria que tinguis atenció en dos colegis concrets l'Alsina i La Granja a més d'altres resultats significatius com Torrent de l?hospital i l'Estel llavors començaras a entendre perquè van guanyar. Tambe es clar que la CUP tots els seus actes son al Centre, jo que visc als Barris encara en 5 anys encara no us he vist(solsament en Campanya) en tropbades amb Associacions de veïns o en actes que no siguin fora del Centre Vila