dimecres, 14 de febrer del 2007

I perquè no parlem dels sous dels polítics?

Aquests dies s’està parlant molt per la xarxa sobre el viatge de l’alcalde Arcas en cotxe de la Guàrdia Urbana a un acte de partit. La Sra. Carme Figueras va amb cotxe oficial, i escolta en algunes èpoques, al Parlament de Catalunya. I si mirem fora de Molins trobarem que polítics de tots els partits tenen cotxe oficial.

Tot això ho paguem entre tots i a part d’això paguem uns sous desorbitats i ja no parlem dels privilegis que tenen els diputats a l’hora de jubilar-se. En política hauria d’haver-hi gent que ho fés simplement perquè realment li agrada treballar per millorar la societat i no per enriquir-se, tal i com passa ara. Evidentment que han de cobrar un sou digne però que l’alcalde de Molins cobri més de 3.000 euros al mes és un escandol. I aquí ningú se’n salva perquè quan es parla dels sous segurament és dels unics temes que en un ple municipal aconsegueix bastanta unanimitat.

Es poden inventar molts arguments per justificar-ho com que hi ha moltes responsabilitats però es que a ningú l’obliguen a presentar-se a unes eleccions ni tampoc és cap argument que perden moltes hores a part de la jornada laboral perquè no és obligatori que assisteixi a qualsevol tipus d’acte encara que no en tingui ni idea com a inaugurar exposicions, presentacions de llibres o actes de qualsevol tipus simplement perquè en aquest país hi ha la costum de convidar a l’alcalde simplement per fer quedar bé i poder cobrar més subvencions.

Un alcalde o un regidor ha de fer la seva feina cobrant un sou digne proporcionat i seria bo excloure de l’agenda dels càrrecs públics els actes on són convidats només per motius “protocolaris”. L’alcalde o el regidor corresponent ha d’assistir a actes quan hagi d’aportar informacions sobre la seva feina i no fer-li fer un esforç extra en fer veure que és un gran amant de l’autor del llibre que es presenta o del pintor del qual es fa una exposició.

El que tampoc és acceptable l’argument de que part del sou va pel partit ja que és inadmissible la despesa en propaganda que fan els partits en campanya electoral i cal recordar que com a grup polític cada partit ja rep una quantitat fixa cada mes. No pot ser que els ciutadans haguem de pagar la gran despesa dels partits a través dels sous dels polítics. Una dada només: en les municipals del 2003 el PSC-PSOE es va gastar 168.000 € (28 milions de ptes) mentre que en aquestes eleccions des de la CUP dificilment passarem dels 2.000 €.

Quan els sous siguin similars a altres feines segurament aconseguirem allunyar de la política uns quants personatges corruptes i vividors. Segurament no tots però uns quants si.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Uhmmm difícil aquest tema. EN principi no estic a favor que un alcalde cobri 3000 euros al mes, em sembla molt poc, de fet vull que un alcalde o regidor cobri un sou bastant alt, d'aquesta manera no pot caure en els paranys de la corrupció, i d'aquesta manera no només els rics poden dedicar-se a la política, sinó també la gent més humilt que no pot mantenir la feina i dedicar-se a la política de forma seriosa. A patir d'aquí, tot el tema de cotxes oficials, escortes etc etc etc ho trobo imperdonable i totalment innaceptable. Molt bon blog!! Salut i força!

Àlex Maymó i López ha dit...

Perdona que no estigui d'acord amb tu però quan es cobren 3.000 € de sou ja és una corrupció "legal" i està "corrompent" a la persona en qüestió perquè no vulgui abandonar el món de la política i a vegades es facin coses a qualsevol preu per mantenir-se en el poder. Tampoc defenso que no cobrin res. Amb 1500 euros per exemple crec que es un sou digne.

Unknown ha dit...

jo posaria tots els polítics cobrant el sou mínim, els expropiaria les propietats i que visquessin de lloguer. Així potser entendrien quins problemes té la gent terrenal.

Lluís ha dit...

Hola, Maymó!

Acabo de veure el teu comentari i he vingut a donar-li una ullada al teu bloc. Té bona pinta. El títol m'agrada molt i la foto és boníssima XD

Una abraçada des del Prat i felicitats per la presentació de la CUP de Molins. Quan tingui un moment t'enllaço. Salut!