dimecres, 7 de febrer del 2007

La CUP Molins comença a caminar

Fa bastants anys que a Molins hi ha hagut diferents col·lectius i organitzacions al marge dels partits polítics tradicionals que han estat treballant d’una manera més o menys intermitent per intentar construir un altre model de societat. S’ha de ser autocritic i reconèixer que en moltes ocasions s’han comès errors i s’ha actuat potser de manera precipitada però el més important és que s’ha actuat sempre al marge d’interessos personals i mai per afany d’aconseguir beneficis personals, més aviat el contrari.
Estem en una societat on per desgràcia les decisions normalment no es prenen de manera participativa i on impera un sistema electoral clarament antidemocràtic, on el vot d’una persona que no es preocupa pel teixit social val el mateix que una persona implicada en la vida social del seu barri, municipi o comarca. Les eleccions son en definitiva un xec en blanc als polítics perquè facin el que vulguin.
Ens agradi o no, les eleccions es un mecanisme pel qual podem arribar a molta més gent que fent les típiques campanyes i activitats que es realitzen des dels moviments socials. Encara que no creguem gaire en aquest sistema, les eleccions municipals és una excelent oportunitat per demostrar que és pot fer política des d’un punt de vista molt diferent al que ens tenen acostumat els polítics. L’esperit assembleari de la gent que ens movem per associacions, organitzacions i entitats de la vila ha de fer si més no posar en evidència que la política no es cosa d’uns quants.
Hi ha moltes maneres d’interpretar el terme democràcia però jo crec que la millor definició és “el poder pel poble”. Partint d’aquesta base no podem deixar que la clase política decideixi per nosaltres.
Fa 3 setmanes que un grup de gent de Molins estem impulsant la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) de Molins. Som gent que provenim de diferents sensibilitats, tan de l’esquerra independentista, com de moviments socials o d’entitats socio-culturals, però tots tenim en comú que la política ha de ser molt més participativa i basada en la igualtat de condicions en tots els aspectes de la nostra vida, i en el respecte dels drets nacionals, socials i personals. Potser per alguns som gent “boja” o “utopics” però com a mínim estem disposats a destinar part del nostre temps lliure en muntar una candidatura sense esperar viure de les poltrones del poder. El temps dirà fins on arribem però de moment estem disposats a fer tot el possible, aquesta vegada a través de les eleccions, per donar a conèixer el nostre discurs i la nostra manera d’entendre les coses.

3 comentaris:

Unknown ha dit...

totalment dacord.
Ja som molta gent que estem farts/es de les polítiques de poltrona que fan el grups polítics convencionals, sembla que alguns polícicastres s'han oblidat que no fa tants anys es manifestaven pels drets socials i nacionals i corrien davant dels grisos, des de llavors, i encara que ens vulguin fer creure el contrari, les coses no han canviat tant, la gran diferència és que s'han venut a un sistema continuista i corrupte i ara són ells els que manen als "grisos"

Anònim ha dit...

Des de sant Cugat molts ànims amb el nou projecte .Estarem amatents a les vostres propostes,sobretot a les referides a Collserola.
Una abraçada i endavant amb les cup

Àlex Maymó i López ha dit...

I tant que si, que sembla que no però Molins i Sant Cugat som municipis veïns! Sobre les propostes per Collserola hi estem treballant i crec que serà bó que ens intercanviem informació.