dimarts, 29 de maig del 2007

Valoració Eleccions Municipals a Molins de Rei

Les eleccions municipals del 2007 seran recordades perquè per primera vegada una CUP ha assolit representació al Baix Llobregat i només cal lamentar que per molt pocs vots a Martorell no es va aconseguir el mateix.

A Molins de Rei hem aconseguit 539 vots, que representa un 5,39% dels votants, i que permetrà que pugui ser regidor, cosa que afronto amb molta il·lusió. Estem molt contents perquè hem assolit vots a tots els barris i en tots els col·legis ens hem mogut entre un 4% i un 8%, a excepció del CEIP Pont de la Cadena.

Hem tret resultats proporcionalment molt bons en barris on pensàvem que ens serien desfavorables com un 4% a la Riera Bonet o un 4,2% a l’Incresa (aquí fins i tot vàrem superar a CiU). Per altra banda, en algunes meses hem assolit molt bons resultat com en una de l’Alzina assolint un 10% o en una del CFA Rafael Farré on vàrem arribar al 8%. Els col·legis electorals amb millors resultats foren l’Alzina i el Centre d’Assistència Primaria superant inclús al Centre Vila.

De la procedència dels nostres vots se n’ha parlat molt però no crec que ERC-AM hagi estat afectat en gran mesura. A part de gent que normalment no votava crec que hem tret vots de gent que votava sense gaire convicció a altres partits i molt pocs votants convençuts d’altres partits ens hauran votat. No només ex-votants d’ERC sinó que també molts d’IiE, CiU i fins i tot algun del PSC-PSOE tal i com he comprovat personalment. Igualment l’Acord Municipal d’ERC haurà de reflexionar el perquè ha patit aquest transvassament de vots a CiU i en menor mesura a la CUP. Del tripartit molinenc només ha pujat CiU, quan el seu paper dins del govern municipal era força secundari, i per tant potser cal buscar les causes en la renovació del partit i a circunstàncies alienes a la política municipal.

Si que és cert que en altres municipis catalans la CUP ha fet baixar considerablement a ERC però en el cas de Molins potser el principal factor de la baixada d’ERC ha estat el creixement de CiU, sobretot en el centre vila, on la formació conservadora ha estat aprop de superar a IiE i al PSOE.

Per nosaltres ara comença una primera etapa de 4 anys amb l’objectiu de consolidar el nostre espai polític, fer arribar el nostre projecte a tots els molinencs i molinenques i sobretot demostrar que hi ha una altre manera de fer política estant a l’oposició de manera constructiva però alhora crítica.
Per últim agraïr a totes aquelles persones que ens han donat suport a la CUP i que ens ha votat!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Moltes felicitats!!! Realment us hem votat gent que no haviem votat mai, i no perquè tinguem 18 anys.

Molts ànims, que ara us toca viure d'aprop la hipocresia de la societat en que ens movem, molts ànims i no afluixeu!!

Salut i revolució!!

Anònim ha dit...

Felicito molt sincerament a la CUP i als seus integrants. Ja ho he fet també amb algun d'ells personalment.
Anónim, no tota la societat es hipocrita. I ha molta gent que si que ho es pero no tothom i a l'Ajuntament de Molins de Rei també hi ha de tot com a tot arreu. Per sort la minoria forma part d'aquesta hipocresia de que parles pero la majoria NO!! I ho dic perque ho ser del cert.

Anònim ha dit...

Felicitats,
ja tocava una alegria a una Comarca on les coses són especialment difícils (només cal veure que Ciutadans ha obtingut els seus millors resultats a pobles propers)

Anònim ha dit...

ERC el gran perdedor de les municipals

Ja sabem que la llei d'Hont disfressa realitats. Així es dona la paradoxa que ERC sent el gran perdedor d’aquestes eleccions, perdent 500 vots mantingui el nombre de regidors. O que la CUP necessiti 500 vots per un regidor i en canvi IiE amb només 140 vots obtingui un regidor més que el PSC.

Calculant l'augment de vot relatiu, comparant els resultat aconseguits amb els de les eleccions del 2003, ERC ha estat el grup amb pitjors resultats.

ERC de Victor Puntas ha perdut el 26 % dels seus votants.
PSC - 24 %
IiE - 20 %
CiU augmenta el 57% dels seus votants.
CUP ve de zero amb un creixement infinit, matemàticament parlant.