dimecres, 13 de juny del 2007

Les poltrones ja estan repartides

Avui dimecres s'ha firmat oficialment el pacte de govern de Molins de Rei entre IiE, ERC-AM i CiU. Després de moments de trencament de les negociacions amb CiU al final tot queda en bones paraules i amb una aparent confiança entre els firmants. Se sap però que les negociacions han estat complicades, amb moments de tensió inclosos, i això no ho pot negar ningú ni ara ni en la última legislatura, on cada partit governava pel seu aire en cada àrea.

Al final ha prevalgut la voluntat per totes parts de tenir ben lligades les quotes de poder corresponents i d'incrementar les dedicacions exclusives per poder contentar totes les parts. Tenien por de tirar endavant un govern en minoria on hauria estat dificil arribar a acords amb les forces de l'oposició en temes claus ja que el projecte de l'equip de govern és continuista i amb poques novetats. Per la nostra banda el diàleg sempre hauria estat obert però crec que en temes importants hagués estat dificil comprometre per exemple a l'ajuntament que es decidís de manera participativa.

Aquest dissabte es constitueix l'Ajuntament de Molins de Rei i em tocarà estar a la mesa d'edat com a regidor més jove del consistori en un acte en el que ens obligaran a prometre (per imperatiu legal) una Constitució feta a mida per maquillar el franquisme en una "democràcia".

Una democràcia que permet la tupinada electoral en molts ajuntaments bascos on molts ciutadans no tindran representació gràcies a les lleis dictades per uns partits que només busquen imposar una Constitució aprovada sota xantatge i que s'han dedicat a rebentar el Procés de Pau ja sigui per acció o inacció.

Des de la CUP ara iniciem una feina ilusionant des de l'oposició per transmetre les idees i projectes provinents des de la base i dels moviments socials. I també evidentment per anar aprenent com funciona tot aquest món institucional. En seguirem parlant per aquí!

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Les POLTRONES les va repartir la meitat de la ciutadania (els que van anar a votar) el dia de les eleccions. I recordo que la CUP també en té una.

El que s'ha aconsequit ara, és un pacte que garanteix la governabilitat de la vila. Que suposo que és el que tothom volia...

Anònim ha dit...

es clar, tothom volia MÉS DEL MATEIX.

Ara es veu que el PSUC torna a canviar les sigles, no en te prou amb IC, després, IC-Verds, fins ara Iniciativa i Esquertra i a partir d'ara es dirà TOTHOM.

Algú sap el significat de les noves sigles: T.H.O.T.O.M.

Anònim ha dit...

Estava fent un repás de totes les animalades, difamacions, i tonteríes que s han arribat a dir de la CUP molins..i ara amb la distància , m estic fotent un fart de riure....

Que si demagògia, que fem el joc al PP, que treiem vots a ERC, a Iniciativa, que si el Cartell s assembla al de Convergència, que si som una llista fantasma , quan mires les altres i ben pocs son gent coneguda, que si treuríem 30 o 40 vots , bé, aixó no està al blog , però tots sabem qui ho deia... mare meva , la quantitat de bejanades i de poca feina que han tingut alguns anònims i que curiosament després de les eleccions han desaparegut...
Crec que la CUP s ho ha treballat i li ha sortit bé, el que em pregunto és a qui li hem tret vots (Jocrec que el terme correcte és "perdre" vots ) perque menos els Convergents que volien sucar fort a l ajuntament la patacada de tots en general, ha estat impresionant. Demà la perafernàlia de la investidura , però amb la CUP per allà al mig...

VISCA la CUP i la seva gent, el treball d'aquests dies, i el que vindrà...

Reflexions de Post- campanya. (Capítol 1)

Anònim ha dit...

Estig amb tu anònim 2: MÉS DEL MATEIX.

I per mi TOTHOM, significa:

T arima
O cupada
T endenciosament
H ipotecant
O bjectius
M unicipals

Anònim ha dit...

molt bo

Anònim ha dit...

El totxo de maó,a més de mentider no sap ni contar. Mireu el seu darrer article
"L'Acord Municipal d'Esquerra ens consolidem com a tercera força a la Vila"

Algu li pot ensenyar el numeros on han quedat 4arts?

http://blocs.esquerra.cat/victorpuntas/bloc/tercera-forca-politica-a-molins-de-rei

Anònim ha dit...

han quedat tercers per 6 vots. és el resultat oficial, cosa q no significa que continui essent un fracàs notable.

demà dia memorable!

Anònim ha dit...

Vots Regidors/es
IiE-EPM 3093 7
PSC-PM 2950 6
Esquerra AM 1423 3
CiU 1417 3
PP 569 1
CUP 539 1

Anònim ha dit...

passar de 700 vots a només 6 vots respecta a la cuarta força politica és consolidar-se en la tercera posició?

Àlex Maymó i López ha dit...

Si el que tenim a l'ajuntament és una poltron que baixi Déu i hoi vegi com dirien els catòlics. Si haguéssim volgut una poltrona podríem haver acceptat l'oferta de pacte que ens van fer l'Arcas i el Puntas el dimarts al matí quan CiU encara no havia rectificat i es perfilava un acord en minoria.

De totes maneres, d'aquí 4 anys estic convençut com no podràs acusar-nos de tenir una poltrona.

Respecte a ERC-AM està clar que ells hauran de reflexionar perquè no han pujat a 5 regidors com esperaven ells. L'efecte de la CUP els hi haurà restat molts menys vots que CiU o l'abstenció potser. El que està clar és que els vilatans i vilatanes no han percebut que ERC-AM hagi fet tan bé la seva feina dins de l'equip de govern i ha recollit millors fruits els que menys han fet.

Anònim ha dit...

Sort de tu, Àlex, que poses una mica de llum en aquestes opinions que en algunes ocasions són d'un nivell tant baix que costa creure que deixis publicar-les.
M'oblidava. Us dono la enhorabona per treure un regidor. No us vaig votar tot i que hi ha gent a la llista com tu que em cau molt bé, però hi ha moltes coses en el programa que no estic d'acord amb el que dieu, però això es un altre debat.
Molta sort d'ara en endavant i a currar molt! com a totes les altres forces de l'ajuntament.

Miquel S.

Àlex Maymó i López ha dit...

Gràcies Miquel pels ànims. Els comentaris de moment es publiquen automàticament quan algu els escriu i de moment només he hagut de censurar dos en els quals s'insultaven dues persones entre elles.

Espero no haver de posar els comentaris amb moderació preventiva ja que així el debat és més viu.