dimarts, 14 d’agost del 2007

Lluis Maria Xirinacs, una persona coherent

Després d'uns dies fora amb la bicicleta avui m'he sorprès a l'escoltar la notícia de la mort del Xirinacs ja que no me n'havia enterat. Ha mort una persona que ha destacat per la seva coherència i lleialtat als seus principis.

Segurament als mitjans de comunicació serà recordat només per la seva lluita antifranquista però no pel seu paper com a senador denunciant aquesta falsa transició a la "democràcia". Tampoc serà recordat per dir les coses clares com per exemple en el discurs de l'11 de setembre de 2002. Els mateixos traidors que ell havia anomenat com a tals segurament seran també en el funeral amb la voluntat d'enterrar un "mite" antifranquista i intentar enterrar aquelles veus que encara avui en dia denuncien que no estem en un estat democràtic.

Segurament molts dels que anirem al funeral el proper dijous no compartim la manera de fer en algunes ocasions del Xirinacs i per això no havia estat mai de cap organització de manera estable. Malgrat això crec que el dijous hem de ser el màxim de gent possible per reclamar que moltes reclamacions de l'època franquista encara avui en dia continuen vigents. I això serà el nostre millor homenatge a Lluis Maria Xirinacs.

2 comentaris:

Centre Documentació ha dit...

Estic molt d'acord amb tu!

Anònim ha dit...

i el president de la generalitat no hi va anar...

potser no savia ni qui era...