dijous, 30 d’agost de 2007

Vacances per Iparralde

Aquest any he aprofitat uns dies de vacances per anar amb la bici a pujar ports. Algú es preguntarà que és això d'Iparralde, doncs són els tres territoris bascos sota administració francesa. Vàrem estar 4 dies a un camping de Donibane Garazi (St Jean Pied de Port en francès) i l'expedició estava formada pel Xavi i l'Agustí de Barcelona, el Jordi de Torà, el Iosu de Donosti, l'Eneko d'Usurbil, el Ion de Legazpi i un dels dies va venir l'Aitor "Berritxu" de Forua.

La zona del Pirineu basc és una zona molt maca paisatgísticament i us la recomano a tothom. Els ports eren normalment bastant curts però amb rampes molt dures i transcorrien per carreteres molt poc transitades. Era habitual creuar-te amb bestiar que rondava pel seu aire: cavalls, ovelles, vaques, ànecs...

El nivell de la resta de companys era força alt i sumat al fet de que estava en baixa forma em vaig haver de conformar a pujar la majoria dels ports a poc a poc i només esporadicament, quan algú petava o quan em deixaven, a fer alguna petita exhibició...jejeje.

De Donibane Garazi la veritat es que vàrem veure poc a part del Castell per fora, una mica el centre, l'Herriko Taberna i poca cosa més. Una de les anècdotes de l'estada va ser un dia dinant un entrepà en un bar de Lakarri (Zuberoa) on els meus amics bascos no s'entenien amb el cambrer per demanar un entrepà ja que el dialecte de l'euskera d'allà és molt diferent (com perquè després diguin que el Valencià és una altre llengua!)

El cinquè dia vàrem fer una sortida des d'Antzuola (Gipuzkoa)i vàrem pujar entre d'altres ports el mític port d'Urkiola, que comparat amb els altres dies, era de lo més fàcil...

A continuació us penjo les gràfiques de les 5 sortides en bici i algunes fotos de la zona. (cliqueu a sobre per ampliar-les)