dissabte, 8 de setembre del 2007

El cas de Lizartza: s'ha de fer fora a l'alcaldessa

Resultats de l'esquerra abertzale en aquest municipi de Gipuzkoa:
- Municipals 1987: 291 vots 59,75%
- Municipals 1991: 282 vots 52,51%
- Municipals 1995: 275 vots 59,14%
- Municipals 1999: 283 vots 73,89%
- Municipals 2003: 253 vots 62,47% (vots nuls)
- Municipals 2007: 186 vots 52,39% (vots nuls)

Resultats de les municipals de 2007:
186 vots nuls (promoguts per ANV)
142 vots en blanc (promoguts pel PNV)
27 vots al PP

Lizartza és un poble de Gipuzkoa, aprop de Tolosa, on sempre ha guanyat l'esquerra abertzale. L'any 2003 els vots nuls també van ser majoria absoluta però "legalment" va guanyar el sr. Egibar del PNV, que no era ni del poble. Els que tan en contra deien estar de la llei de partits van aprofitar-se d'ella per ocupar el poder havent perdut. L'any 2007 el PNV no s'ha presentat i les dues llistes de l'esquerra abertzale han estat il·legalitzades i només s'ha presentat el PP, omplint la llista amb gent de fora del poble. Evidentment, sent la única llista, el PP va guanyar l'alcaldia amb només 27 vots en front dels 328 que sumen els nuls i els blancs.

És esperpèntic veure com a Libertad Digital diuen "Regina Otaola ganó las elecciones, contra todo pronóstico, en un feudo tradicional de los pro-terroristas".

És curiós veure com a les eleccions municipals de 2003 el PP va treure només 10 vots, a les estatals de 2004 només 7 vots, i a les europees de 2004 només 5 vots. Fins i tot per guanyar i arribar a 27 vots han hagut d'empadronar gent a Lizartza perquè s'ha d'arribar al 5% de vots vàlids.

La sra. Regina Otaola, que no és del poble, ni cap dels 6 altres regidors del poble, està protagonitzant múltiples episodis de provocació, això si, sempre protegida per la Ertzaintza, cosa que està encenent molts els ànims dels habitants de Lizartza. Evidentment els mitjans de l'extrema dreta l'estan erigint com una autentica heroina i no deixen perdre l'oportunitat per crispar encara més l'ambient i utilitzar els mitjans repressius de l'estat contra els habitants. Aquest divendres ha tornat a penjar la bandera espanyola a l'ajuntament, per primer cop des del franquisme, en un nou gest de provocació totalment innecessària.

Està clar que la legalitat d'aquesta farsa de democràcia ampara als provocadors del PP i per tant és del tot lògic que el poble de Lizartza es mobilitzi per fer fora a aquesta alcaldessa i perquè es constitueixi una gestora del poble governada pel poble, o sigui, per l'esquerra abertzale. Ningú desitja que a aquesta senyora li passi res, encara que pugui semblar que ella vol ser recordada com una màrtir i el seu fanatisme i afany de protagonisme així ho indiquen. Per tot això ja va sent hora que aquesta senyora i els altres 6 regidors fotin el camp.

1 comentari:

Centre Documentació ha dit...

Ei, Lizartza és un poble preciós, amb una pensió que està la mar de bé i on m'he allotjat en més d'una ocasió. Us el recomano! I sobretot tasteu un estofat de mongetes vermelles i el deliciós formatge que fan, si el mengeu amb codonyat, serà impressionantment bo! I a vegades encara hi afegeixen xocolata!