dissabte, 1 de setembre del 2007

Enquesta sobre la creu de la Plaça de la Creu

Amb aquest tema he inaugurat l'opció de publicar enquestes sobre temes d'actualitat. La primera enquesta gira entorn a la restitució de la creu de terme de la plaça de la Creu i que ha costat uns 45.000 € aproximadament segons fonts del mateix ajuntament.

Hi ha qui pensi que és un símbol que s'ha de restituir com sigui però també que ha costat molt car i més tenint en compte els problemes ecònomics dels ajuntaments i que hi ha altres prioritats socials. També hi ha qui pensi que té connotacions religioses i l'administració pública no ho ha de financiar. En tot cas el debat està servit i qui vulgui expressar la seva opinió ho pot fer també en forma de comentari a aquesta notícia.

Podeu trobar l'enquesta en la columna de la dreta, a sota de la meva presentació.

2 comentaris:

Lu ha dit...

La Creu de la Plaça de la Creu, és una creu de terme que tenen tots els municipis, i antigament marcava els límits del terme municipal. És molt interessant poder-la conservar, perquè més que un símbol religiós, és un senyal històric que ha perdurat amb els anys. De manera que em sembla bé que s'hagi reconstruït.
El que no em sembla tan bé, està clar, és el preu que s'ha pagat per a fer-ho... aquest ajuntament cada vegada més està perdent la seva manera de fer... que no han nat tots al Cau i a l'esplai aquests regidors?... que facin una mica de memòria, home!!

Un petó Àlex!!

Àlex Maymó i López ha dit...

Efectivament la creu de terme de la Plaça de la Creu va existir fins a la Guerra del Francès (any 1808 aprox). En acabar la Guerra Civil l'ajuntament de Molins va aprofitar-se d'unes ajudes per reconstruir simbols religiosos destruits pels republicans i van aixecar una creu al seu "antojo". La que han posat ara és una reproducció de l'antiga creu de terme.

Possiblement a Molins hi ha moltes coses històriques que es podrien recuperar però si ens hem de gastar aquestes barbaritats de diners millor gastar-los per serveis més propers a la ciutadania.