dimecres, 26 de setembre del 2007

La CUP present en un debat a Antena 3

Ahir a la nit la CUP, representada pel regidor de Mataró en Xevi Safont, va ser present en el programa 360 grados d'Antena 3. El títol del debat era "Se puede romper España?". A la taula estaven presents Albert Rivera de Ciutadans fent gala del típic victimisme, Rosa Diez demostrant un cop més un cinisme sense límits, el provocador Miguel Angel Rodríguez, un diputat del PP d'Euskadi, la Pilar Rahola i un senador del PSOE.

També s'anaven emetent reportatges sobre falses polèmiques com la suposada imposició del català a Catalunya o les amenaces a Ciutadans i al PP. Evidentment el debat no estava proporcionat ja que la majoria defensaven la unitat de espanya i la suposada democràcia que vivim en aquest estat. En Xevi encara se'n va sortir bastant bé malgrat que la resta de contertulis l'interrompien constantment i el públic fins i tot el xiulava.

A més a més vàrem poder veure com la Sra. Rahola feia un paper lamentable posant-se més cops a favor dels espanyolistes que no pas amb el que suposadament defensava. Va ser significatiu per exemple que sobre el cas de Lizartza es va posar del costat de l'alcaldessa per les "amenaces" que rep però no va dir res de la maniobra feixista i antidemocràtica del PP per guanyar ilegitimament en aquest poble.

Entre el públic van intervenir autèntics provocadors com Francisco Caja o Carmelo González, conegut per demanar a la Generalitat que la seva filla sigui escolaritzada en castellà. Només com a anècdota, el públic va votar amb un 87% que Espanya es trencarà. Com a conclusió, i amb aquestes condicions, crec que el millor seria no assistir-hi perquè és impossible poder expressar clarament quina és la nostre opinió.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Indignant la idea de pluralitat ideològica d'Antena 3!!!

Vaig mirar la primera part, fins a la publicitat. Ja en vaig tenir prou. M'hagués agradat més escoltar en Xevi però per cada opinió de les seves me n'havia d'empassar sis de fanàtics espanyolistes més la de la Rajola.

Jo crec que sí s'hi ha d'anar, perquè els arguments estan de la nostra banda (algú creu que és sostenible el que deia el Rivera, que un referèndum sobre el futur de Catalunya hauria d'abarcar el conjunt de l'estat espanyol???). I encara que el context sigui molt hostil (6 espanyolistes contra un independentista!!!!) pots aprofitar el teu espai per dir la teva. Això sí, s'ha de tenir la sang freda perquè aquells van a provocar.

Àlex Maymó i López ha dit...

Per la majoria de gent que ho veu des de Galiza, Països Catalans o Euskal Herria si que es pot entendre el que deia en Xevi però per la gent que viu a la resta de l'estat i té una opinió molt formada al respecte a base d'informacions poc reals potser aquests debats no el fan canviar d'opinió i el reafirmen en la opinió de què Espanya és la seva "nació", quan en realitat és un argument del PSOE i PP per desviar l'atenció enfront als veritables problemes de la societat.

Ja se que és molt dificil però com a internacionalistes i solidaris amb la resta de pobles també hem d'intentar convèncer a la gent que viu a Madrid o a Múrcia. No hem d'oblidar que nosaltres, a diferencia de certs independentistes de dretes, som independentistes perquè ens obliguen però en un estat realment avançat en temes socials i amb un respecte clar a les nacions no tindriem cap problema en anar de la ma amb els altres pobles de la península per construir un societat justa en tots els sentits.

Anònim ha dit...

vaig canviar als 5 minuts. Era inaguantable.

Anònim ha dit...

El títol ho siu tot. Donar voltes i més voltes per acabar al mateix punt! quina ironia, no?

Lu ha dit...

Bufff... estic esborronada amb aquest tema, senzillament no hi hem d'anar a fer res a Antena 3, i tampoc crec que haguem de participar del tomàquet d'aquest tipus, on el contingut no interessa per a res... ni amb la sang freda, ni amb la sang calenta.

Naltros som diferents, no hem d'entrar en aquests jocs, siguem-ne conscients!!!!

Anònim ha dit...

Podem fotre-li cada dia a la Rahola, però jo em vaig menjar tot el debat, i va estar molt bé. Li va fotre a la Rosa Diez en el cap i va fer una defensa de Catalunya impecable. No siguem més papistes que el papa. Per defensar Catalunya, és a la Rahola a la que fotien a parir, no al Xevi. Jo crec que va estar molt bé.