dimarts, 2 d’octubre del 2007

L'1 de novembre venen els Mossos

L'1 de novembre els Mossos d'Esquadra assumiran les responsabilitats d'ordre públic a Molins de Rei i a la resta de pobles de la comarca. Fins ara les competències eren la "Policia Nacional" i ja sabem quin tarannà tenien amb les moviments socials i alternatius, dedicant-hi molts efectius en forma de Brigada d'Informació, que sembla que no existeixin però hi són.

Aquesta setmana passada s'han dedicat a demanar a Molins Televisió mitjançant una ordre judicial les imatges de la concentració antimonàrquica del passat 22 de setembre a Molins. També se sap que eren presents a la concentració amb la presència de diferents agents de paisà, cosa que van confirmar al mateix ajuntament. A destacar el paper de Molins TV, que en un primer moment es van negar a donar les imatges fins que no portessin l'ordre judicial, demostrant que no tots els mitjans de comunicació, per sort, estan submesos a l'aparell policial.

El dimecres s'aprovarà el conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Molins de Rei i el Departament d'Interior per regular les competències de la Guàrdia Urbana i els Mossos en el terme municipal de Molins. El conveni regula aspectes més aviat tècnics però deixa en mans dels Mossos competències com ordre públic i en definitiva seran pocs els mecanismes de l'ajuntament per controlar que la policia autonòmica no vulneri certs drets.

Amb la relativa poca trajectòria dels Mossos la veritat és que el balanç és bastant negatiu per no dir que son pitjors que els seus antecessors. Casos flagrants com el de Torà, constants denúncies per maltractaments, atacs amb el "kubotan", vulneracions del dret a manifestació, ... només en són un petit exemple. L'informe del 2006 de la Coordinadora per la Prevenció de la Tortura recull més de 100 casos només en la ciutat de Barcelona.

Ara aquests últims dies s'està demostrant un cop més l'hipocresia del Conseller Joan Saura (ICV) perseguint a la gent que practica la desobediència civil cremant fotos del rei quan en teoria el seu partit es declara republicà. Alguns apelaran al respecte institucional no vagi a ser que perdin la poltrona, perquè això si, plantejar realment una oposició ferma a la monarquia no ho faran. Victor Alexandre en un article titulat "Joan Saura o la hipocresia al poder" ho resumeix molt bé.

Aquest dimecres hi ha ple municipal i la CUP presentarem una moció de suport als encausats per cremar fotografies del rei i demanant al Departament de l'Interior que no utilitzi mètodes repressius. Veurem com actuen els grups municipals al respecte. Quan la delegada del Govern era la Sra. Valdecasas era molt fàcil criticar-ho...

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Iniciativa està fent un discurs d'esquerres i una política de dretes, això és esquizofrènic o molta cara dura.
En aquets moments s’està a punt de fer una de les més grans especulacions urbanístiques dels últims temps,.
L’ajuntament de Barcelona està d’acord en requalificar els terrenys del miniestadi que passaran de ser zona d’equipaments a zona urbanitzable amb el vist i plau de Iniciativa, i tot per poder pagar el nou camp del Barça. Recordem que el Barça és una institució privada.
A qui de nosaltres regalaria l’ajuntament tants milions?
Es que BCN no necessita equipaments?
Mireu la noticia de “El periódico”.

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=443026&idseccio_PK=1011

Sort que les CUP els hi prendran vots a les properes eleccions. Es té de desemmascarar a aquesta gent.
Ànims companys!!!

Anònim ha dit...

Soc el d'abans.
Com es fa perke al clicar sobre l'adreça s'obri inmediatament i no es tingui de fer "copiar" y "pegar"?
Al missatge k he enviat abans em passa això.
Torno a enviar l'adreça a veure si surt bé.

http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAS&idnoticia_PK=443026&idseccio_PK=1011

Salut

Àlex Maymó i López ha dit...

Enllaç a la notícia

A veure si així funciona.

Anònim ha dit...

Sí que funciona.
És complicat de fer-ho?

Àlex Maymó i López ha dit...

Ho he fet amb codi HTML i per saber el codi ho he fet com si publiqués un article al bloc en l'opció de noves entrades i he posat l'opció d'enllaçar al link i després he mirat el llenguatge HTML i he copiat i he enganxat aquí i automàticament surt el link. La veritat es que com no tens accés a aquestes opcions del bloc no se com ho podries fer d'un altre manera.