dimecres, 7 de novembre del 2007

Quan el PSC critica a Xirinacs s'enrecorda del GAL?

En les últimes setmanes el PSC en diferents poblacions s'ha sumat a la política de crispació del PP per desprestigiar la figura de l'ex-senador Lluís Maria Xirinacs.


En el ple del 3 d'octubre de 2007 l'ajuntament de Molins va aprovar per amplíssima majoria (12 vots a favor i 7 en contra) una moció de la CUP per dedicar un carrer a Lluís Maria Xirinacs. Un altre cop el bloc PP-PSC es van unir per desprestigiar la figura de l'ex-senador, que sempre ha defensat una sortida dialogada al conflicte basc.


En canvi, el PSC de Badalona sembla tenir més sentit comú i va votar a favor d'una moció presentada per la CUP de Badalona també recordant la figura d'en Xirinacs i demanant que se li dediqui un carrer.


Al poble veí de Sant Feliu el PSC també ha emès un dur comunicat criticant que en el Correllengua d'aquesta ciutat es fés un homenatge a en Xirinacs.


Potser li hauríem de recordar al sr. Xavi Paz i al seu grup municipal que en Lluís Maria Xirinacs sempre ha destacat per la seva lluita no violenta mentre que el PSOE ha utilitzat el terrorisme d'estat i la tortura sistemàtica contra l'esquerra abertzale principalment. Potser no recorda com amb els diners de tots els ciutadans el PSOE va organitzar un grup armat com el GAL que no només es dedicava a matar sinó que utilitzava els mètodes de tortura més salvatges. Després d'unes condemnes irrisòries contra alguns dirigents del PSOE per aquells fets va ser el mateix PSOE qui va organitzar manifestacions a la porta de la presó per demanar l'indult als terroristes com Vera i Barrionuevo. Després va venir el govern del PP per indultar als terroristes del GAL. Més de 20 morts i múltiples atemptats només van representar uns pocs mesos de presó pels pocs inculpats per la Justícia Espanyola.


El novembre del 2002, davant la gran quantitat de denúncies per tortura, el Comitè Contra la Tortura de l'ONU va demanar al Govern Espanyol que adoptés un protocol per evitar la tortura amb mesures com enregistrar amb video els interrogatoris a detinguts per motius polítics. La resposta del Govern Espanyol va ser negativa. Ara tampoc el govern del sr. Zapatero ha fet cas a aquest organisme de l'ONU. No és estrany, el dia de la proclamació del Sr. Zapatero com a candidat del PSOE a les eleccions generals del 2003 sabeu qui estava assegut a la primera fila de cadires del miting? Doncs el Sr. Barrionuevo. Suposo que pel Sr. Zapatero deu ser un referent una persona que va organitzar un grup armat i va ser condemnat per organitzar un segrest.


El govern del sr. Zapatero ni el PSOE no han volgut mai tancar aquell negre episodi de la seva història sinó que avui en dia ens trobem amb un govern que ampara la tortura sistematicament i nomena ministres de Justícia com el sr. Bermejo, que mai ha condemnat públicament al GAL.


Ja sabem que ens diran que el PSC no és el PSOE però ara veurem en la campanya per les eleccions generals qui són a Molins de Rei i a Catalunya els qui donen suport al sr. Zapatero. O si mirem més al passat podem trobar com la molinenca Carme Figueras era diputada a Madrid del grup parlamentari del PSOE en aquella època en que el PSOE intentava ocultar la responsabilitat del govern de Felipe González en el GAL.


En la vida s'ha de ser més coherent i quan es critica a una persona per declarar-se amic dels "terroristes" d'ETA s'ha de recordar com des del seu mateix partit es feia homenatges a "terroristes" del GAL i se'n demanava l'indult.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Pel que comentes de l'ajuntament de Sant Feliu, ERC ha tret un comunicat responen.
Aquest, al igual que el que va emetre el PSC, també és força contundent, només cal fixar-se amb el títol " El PSC de Sant Feliu s'apropa a Jiménez Losantos".

comunicat