divendres, 21 de desembre del 2007

Hem perdut de moment un milió d'euros

Aquest article va sobre la subvenció de 2 milions d'euros del Ministerio de la Vivienda de l'Estat Espanyol per la rehabilitació del Mercat Municipal. El dimecres, a la comissió informativa de l'Àrea d'Economia i Serveis Generals (ESG) he pogut aclarir una mica el tema encara que no del tot perquè tothom hi diu la seva. Primer intentaré explicar com han anat els fets encara que potser em deixo alguna cosa.

Durant el govern del PP ja es va demanar aquesta subvenció i fins i tot el regidor del PP va anar a Madrid a parlar amb el ministre Cascos i també va anar-hi l'alcalde Ivan Arcas. Amb la victòria del PSOE la cosa va canviar de mans. Segons diuen el PSC-PSOE, l'ajuntament de Molins de Rei es va equivocar a l'hora de demanar la subvenció i per tant en culpen a Iniciativa i Esquerra (IiE) i no es va poder donar la subvenció (ara no recordo l'any en concret). Després, a l'any 2005 o 2006, es va aprovar una esmena votada pel PP, ERC, ICV i CiU i amb el vot en contra del PSOE per incloure-la als Pressupostos Generals de l'Estat però el problema va ser que l'esmena estava equivocada segons el PSOE perquè no estava assignada al ministeri indicat. En teoria la subvenció estava assignada pel 2007 però al desembre va venir la ministra Chacón per firmar un Conveni en el qual s’otorgava 1 milió d’euros pel 2007 i l’altre milió d’euros havia d’arribar pel 2008.

Fa poques setmanes, el PSOE, amb l’ajuda d’alguns partits nacionalistes i de 2 trànsfugues va aprovar el Pressupost General de l’Estat. Van quedar pendents unes esmenes per quan tornés el pressupost al Congrés després de passar pel Senat. En el Senat es van ajuntar CiU, CC, ERC i el PP i van vetar el pressupost per la qual cosa aquest tornava al Congrés de Diputats sense poder modificar-lo.

La situació actual és que en teoria un dels 2 milions ha de venir abans de final de l’any 2007 i l’altre milió de moment s’ha perdut. Tot plegat és un fet greu per les finances del municipi, que es traduirà en menys inversions o en menys serveis.

Segurament si l’alcalde de Molins hagués estat del PSC-PSOE o del PP aquesta subvenció ja hagués vingut fa anys perquè per desgràcia en aquest estat funciona el partidisme. Els que s’han passat anys demanant aquesta subvenció ara han estat els culpables de que s’hagi perdut de moment aquesta subvenció. Tot plegat és un espectacle lamentable i mentrestant l’ajuntament va haver de contractar un crèdit de 1.200.000 € per pagar les obres a l’espera de rebre la subvenció. Per la incompetència dels partits polítics ara els ciutadans estem pagant interessos per un crèdit que mai hauria d’haver estat necessari.