dimarts, 1 de gener del 2008

La CUP a favor d'una solució democràtica i pacífica del conflicte basc

En el passat ple municipal de l'Ajuntament de Molins de Rei del 27 de desembre l'alcalde Ivan Arcas i Blanch (IiE) va presentar una Declaració Institucional referent a l'Atemptat d'ETA a Occitània contra dos agents de la Guàrdia Civil. Totes les formacions polítiques a excepció de la CUP hi van donar suport.

La CUP de Molins de Rei vàrem manifestar la nostra opinió al respecte llegint el nostre posicionament i denunciant també que l'alcalde Ivan Arcas ha canviat la declaració institucional amb la intenció de considerar a la CUP com a una força política no democràtica.

Creiem que declaracions institucionals com la que es va presentar no ajuden a buscar vies pacífiques i democràtiques per la resolució del conflicte basc. La CUP treballarà sempre per un futur sense cap tipus de violència i perquè la paraula s'imposi a les armes, podent decidir doncs el poble quin ha de ser el seu futur. Per tot això cal buscar solucions polítiques per arribar a una resolució democràtica del conflicte on totes dues parts es comprometin a abandonar la violència per deixar pas al dret a decidir del poble basc.

Les formacions polítiques hem de treballar per assegurar que en un futur ben pròxim no es repeteixin expressions de violència ni a Euskal Herria ni en cap altre indret. Per tot això creiem que els atemptats, la dispersió dels presos, les tortures, els assassinats, la repressió policial, el tancament de diaris, la il·legalització de formacions polítiques o en definitiva qualsevol expressió violenta no són una solució democràtica. I aquesta solució passa per assegurar tots els drets a tots els ciutadans ja sigui el dret a la vida com els drets civils i polítics.

Evidentment que considerem que la mort de dues persones és un fet greu però també ho és que l'Estat Espanyol no compleixi el Protocol Facultatiu de la ONU per la prevenció de la Tortura. Organismes com Amnistia Internacional i el Comitè Contra la Tortura de l'ONU han denunciat reiteradament la pràctica de la tortura contra detinguts per motius polítics. També han denunciat com l'Estat Espanyol no persegueix judicialment la tortura policial i a més han denunciat com han estat indultats nombrosos policies condemnats per delictes de tortures. També han estat indultats tots els condemnats relacionats amb el GAL.

Nosaltres no busquem declaracions d'intencions o paraules sinó que busquem fets i volem articular propostes per acabar d'una vegada per totes amb qualsevol violència. Esperem que alguns partits que condemnen només els atemptats però en canvi continuen exercint pràctiques violentes reflexionin i no segueixin la traça que els hi està marcant l'extrema dreta. La única solució passa pel diàleg i la negociació.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquets d'iniciativa vada vegada més fatxes.
Es té de fer arribar a la ciutadania k per la força no s'aconsegueix mai res.
Ânims a la CUP, és l'unica opció amb seny a l'espectre polític amb representació a les institucions.
Us presenteu a les generals?

Àlex Maymó i López ha dit...

Gràcies pels ànims. En aquest tema l'opció fàcil seria condemnar i cap problema però per fer això ja estan els que es venen els principis per quatre poltrones. Sabem que podem ser criminalitzats però serem conseqüents.

I respecte a les generals no ens presentem perquè de moment estem consolidant el nostre projecte als municipis on tenim presència, que de moment són pocs. Presentar-se a les generals o autonòmiques és un pas que s'ha de fer quan es tingui alguna possibilitat de treure un bon resultat i ara per ara no tenim ni els mitjans logístics ni el suport evidentment de cap mitjà de comunicació. Preferim centrar esforços en els municipis ara per ara.