dilluns, 17 de desembre del 2007

L'ajuntament retira la gestió global de la Fira Ecològica al CEPA

Ahir dilluns 17 de desembre es va celebrar una reunió del Comitè Executiu de la Fira de la Candelera i vaig assistir-hi com a representant de la CUP. Aquesta reunió va servir bàsicament per parlar de les novetats de la Fira del 2008 però que en línies generals continuarà més o menys igual.

La Fira Ecològica va néixer a petició del CEPA i en tots aquests anys han estat ells qui han gestionat aquest espai de la Fira, tant les activitats com la contractació dels expositors. Aquest any l'ajuntament de Molins ha passat a assumir-ne la gestió encara que de moment la gestió de les activitats i de les Jornades sobre el Canvi Climàtic seguiran a càrrec del CEPA.

Des de la CUP hem preguntat en la reunió del Comitè els motius pels quals s'ha donat aquest canvi i se'ns ha dit que ha estat per motius econòmics però alhora el regidor Joan Ramon Casals ens ha dit que la diferència econòmica és molt petita però que no ha especificat.

Donades les característiques de la Fira de la Candelera, que no és una fira globalment ecològica, molts expositors i comerciants mostren les reticències a assistir-hi perquè no els hi surt rentable econòmicament. En aquests anys el CEPA ha fet un esforç molt gran per fer que vinguin el màxim nombre d'expositors. Creiem que implicar a les entitats en la gestió de la Fira és col·laborar en la participació del teixit associatiu en la Fira i des de l'ajuntament això s'ha de potenciar.

Esperem que enguany la Fira Ecològica no perdi embranzida, cosa que no desitgem i que no esperem entre d'altres coses perquè el CEPA son els primers que estan col·laborant activament en que això no passi. També esperem que el motiu d'aquest canvi no hagi estat el posicionament del CEPA crític amb l'ajuntament en alguns temes com el Pla de la Rierada-Vallpineda o la Incineració de Residus a les cimenteres properes a la vila. Un ajuntament ha d'acceptar la crítica i afrontar-la amb esperit de consens.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

No sé si hi haurà alguna altre reunió de Fira, però estaria bé tocar el tema de la carpa d'entitats, l'ajuntament ens aparta darrera la fira de vins i no hi passa ningú per allà, volem un canvi d'ubicació.

Àlex Maymó i López ha dit...

En l'anterior reunió del Comitè de la Fira ja ho vaig comentar però des de l'ajuntament es va dir que ara per ara no hi havia un espai prou gran com per posar a les entitats. Tenen part de raó que amb l'actual configuració de la fira les entitats no hi caben i per tant s'haurà de prioritzar a les entitats i desplaçar a un altre sector.

A la reunió de Molins de Rei Solidaria, les entitats també es van queixar en aquest sentit. Crec que en aquesta fira no es podrà canviar però si que estaria bé que s'aprofités els dies de la fira per parlar amb totes les entitats per tal de poder fer una petició conjunta a l'ajuntament i així per la Fira del 2009 podrem tenir a les entitats en un lloc transitat. LA nostra veu, sinó hi ha un reclam darrera, no serveix de res. És trist però funciona així.

Anònim ha dit...

L'Ajuntament ens ha negat participar a la Fira d'entitats als RedBanner i als Segona Opció, tal i com varem participar l'any passat en un estand a la Fira d'Entitats, perque no podem demostrar que som una entitat de Molins, vergonyós!!!! I per colmo, estem intentant portar algun grup a tocar a l'escenari de la fira d'entitats, tal i com van fer l'any passat RedBanner i KILL, aquest any els Segona Opció, i ens estan donant llargues, que está passant ??? que podem fer ???

Àlex Maymó i López ha dit...

Hola Raül,

Demà dijous o divendres intentaré informar-me del que diuen a l'ajuntament sobre el tema. Pel que es va dir a l'últim Comitè de Fira no se sap qui actuarà a l'escenari però ja preguntaré com va tota la gestió.

Anònim ha dit...

s'agraeix. ja dirás el que. per cert molt bé el bloc i molt bona feina la que estás fent, a veure si em puc animar i dedicar temps, malgrat que estic enmerdadissim en altres projectes que ja saps.

ens veiem dissabte a la Marxa

salut!!

Anònim ha dit...

s'agraeix. ja dirás el que. per cert molt bé el bloc i molt bona feina la que estás fent, a veure si em puc animar i dedicar temps, malgrat que estic enmerdadissim en altres projectes que ja saps.

ens veiem dissabte a la Marxa

salut!!