dimarts, 5 de febrer del 2008

El robatori de l'IBI

Aquest és el títol de l'article de la CUP que sortirà publicat al Casa de la Vila que sortirà en els propers dies. Parla sobre l'increment del 13% de l'IBI i sobre el Pressupost Municipal.
El podeu llegir sencer a la plana web de la CUP de Molins de Rei.

7 comentaris:

Unknown ha dit...

Com bé saps àlex, jo sóc partidari de pagar impostos, i com més millor. Fet que no contradiu que alhora reclami que se'n faci una bona gestió, honesta i responsable.
Al meu bloc vaig fer un article sobre l'anunci del PSOE de treure l'impost sobre el patrimoni. En aquest cas de l'IBI la meva postura segueix sent igual.
És trist que ara que l'especulació urbanística frena i els ajuntaments ja no poden requalificar terrenys i recaptar per permisos d'obra, es plantegin pujar altres impostos, però prefereixo pagar més IBI que segueixin requalificant terrenys.

Àlex Maymó i López ha dit...

Entenc el que vols dir però crec que no tens raó. Et diré alguns motius:

- L'IBI augmenta en un 13% i els serveis que reben els ciutadans no.

- Per la gent que té moltes propietats l'IBI no representa cap mal de cap econòmic però per molta gent si.

- Segurament si els polítics que manen tinguessin una situació econòmica tant ajustada mai pujarien d'aquesta manera els impostos. És molt lleig demanar esforços als ciutadans quan es cobra un bon sou...

- Jo prefereixo fer menys obres com asfaltar carrers i que la gent no perdi poder adquisitiu.

Si la suposada esquerra no entèn això acabarà donant la victòria a la dreta, que rebaixarà els impostos i també els serveis públics.

Unknown ha dit...

Els serveis que reben els ciutadan/es és fruit d'una bona o mala gestió. Fet que és criticable, però no s'ha de negar un impost amb l'argument de que no ho gestionaran bé.
Pel que comentes de les esquerres i les dretes, quina és la solució? que les esquerres facin polítiques neoliberals de dretes per a que la gent no voti les dretes autèntiques?

Anònim ha dit...

Però home Alex, la disjuntiva ara no és si asfaltar carrers o apujar els impostos, sinó gestionar bé o malament els calers públics!
No ens poséssim la vena abans de la ferida, que no estem tant a la misèria que calgui fer tals sacrificis econòmics a l'ajuntament!

Controleu, vigileu i critiqueu els calers malgastats, mal repartits, etc... però no diguis que cal triar perquè si no apugen l'IBI no es podran asfaltar carrers, que això ha de ser el seu discurs per justificar-se, i esperem que si els cal arribar a tal nivell de mentida ningú se'ls cregui!

Àlex Maymó i López ha dit...

Veig que el debat s'anima i això és bó:

Pel Guillem:
Evidentment que s'ha de demanar una gestió eficient, cosa que ara en alguns aspectes no passa a Molins de Rei. Amb l'actual finançament municipal no és pot fer "tot" i per tant cal prioritzar. Mentre no es solucioni el problema del finançament no crec que la solució sigui incrementar la pressió impositiva als vilatans i vilatanes.

Per l'anònim:
Molins de Rei té pocs ingressos perquè no tenim gaires empreses que paguin l'IAE o infraestructures com l'Aeroport. Per tant tenim un municipi amb pocs recursos econòmics.

Els vilatans i vilatanes cada cop tenim menys poder adquisitiu perquè els preus augmenten més que els sous, per no parlar del "timo" del càlcul de l'IPC, que no reflexa la realitat (un dia en parlaré de com es calcula). Cada cop hem de pagar més impostos i molts dels problemes com el tema de l'habitatge o el transport públic no es solucionen.

Tenim una classe política que no sembla que tingui voluntat de solucionar el problema del finançament, ni el local ni el nacional. Al final sembla com si els nostres impostos es perdessin en part. La situació econòmica dels vilatans i vilatanes en general empitjora però els serveis continuen igual.

Al final estem pagant uns impostos a nivell local per pagar serveis com el manteniment i neteja de les escoles de primària, quan la competència en ensenyament són de la Generalitat. Això ja representa 1 milió d'euros quan el pressupost global és de 27 milions.

Jo quan parlava d'asfaltar o no carrers em referia a que s'han d'establir prioritats. Per desgràcia, a Molins no ens sobren els calers. Jo personalment prefereixo invertir en habitatge, en atenció a les persones, en cultura o en serveis públics que en obres de reforma de places i carrers que segurament poden esperar. Altres pensaran el contrari.

En tot cas, jo penso, que sigui quina sigui la priorització, no es pot fer perdre el poder adquisitiu als vilatans i vilatanes. Ja sé que el problema és molt més global però al menys des dels municipis no hem d'agreujar-lo més.

Unknown ha dit...

Jo tenia entès que l'IAE el van suprimir l'any 2003, i així ho vaig reflectir en un article del meu bloc.
De totes maneres segueixo insistint que treure impostos o rebaixar-los són polítiques de la dreta neoliberal.

Àlex Maymó i López ha dit...

L'IAE actualment només ho paguen les empreses relativament grans. Abans ho pagava tothom qui tingués un negoci.

Jo no dic de treure impostos sinó que no poden pujar de manera tan desproporcionada.