dissabte, 25 de desembre del 2010

Una reunió que ha costat 191,10 €

Aquest article el vaig penjar al bloc el passat mes d'abril del 2008. La torno a penjar perquè algú n'ha parlat sobre el tema.

Com podeu veure en la imatge si l'amplieu el passat dia 18 de gener van dinar 4 persones al Restaurant Samaranch i la factura ha estat pagada per l'Ajuntament de Molins de Rei. Algú d'ells va aprofitar per fumar-se un puro "Montecristo" amb els diners dels molinencs i molinenques...

Des de la CUP hem preguntat a l'alcalde qui estava en aquell dinar i se'ns ha respòs que van participar-hi:
- Ivan Arcas, alcalde de Molins de Rei (ICV)
- Enric Franch, regidor (ICV)
- El Cap de la Guàrdia Urbana de Molins de Rei
- Carles Sánchez, Subdirector General de Coordinació de la Policia de Catalunya

L'argument per justificar el dinar ha estat que el dinar era part de la reunió de treball. Crec que a la pràctica és insignificant el fet de que es gastin 191,20 € si tenim en compte que el pressupost de l'ajuntament de Molins de Rei és de 27 milions d'euros però crec que no és ètic el fet de realitzar aquests dinars i més si tenim en compte que cada persona va costar 47,80 €. Molts de nosaltres no se'ns passa mai pel cap gastar-nos aquestes quantitats en un dinar però d'altres ho fan amb els diners de tothom, que paguem a través dels impostos.

25 comentaris:

Anònim ha dit...

al ple.

Anònim ha dit...

Quins collons,... jo amb 47 euros gairabé passo un mes comprant poqueta cosa i aqui se'ls peten amb un dinar a compte dels meus impostos!!

Anònim ha dit...

El Enric Franch otra vez.Qué verguenza.

Y además se le tiene que pagar el "puro" a este pàjaro de la Generalitat. Qué verguenza

Alex, no es la primera vez que este individuo come a cargo de las "ARCAS" MUNICIPALES.

Y además, ÉS DE INICIATIVA.


......qué verguenza.......

Anònim ha dit...

Pero, las reuniones de trabajo no se realizan en los despachos oficales?.

La comida que se la pague cada uno de su bolsillo.

Esta claro: Se trata ni más ni menos que un ejemplo de malversacion de fondos públicos.

Y ahora que podeis hacer los de la CUP?

Anònim ha dit...

Els meus diners NO es fumen !!!

Anònim ha dit...

A este fulano le gusta comer bien y fumar buenos puros. Cuando tienen que conseguir algo de él le invitan a comer y les arregla lo que quieran.
Asi se quitaron de encima al Molina, eso sí pagando doble sueldo DE JEFE DE LA GUARDIA URBANA durante dos años (al Domenec y al Molina) Y DE NUESTROS IMPUESTOS.
Algo estaran tramando ahora.
Por cierto ¿como está el tema de estar pagando dos jefes de la guardia urbana?

Unknown ha dit...

Seria el acomiadament del cap de la guàrdia urbana, per fi a marxat, que passi res als ciutadans de Viladecans, aqui ha deixat la guàrdia urbana amb més personal interí (sense arma i formació) que al qualsevol altre poble de Catalunya.

Adeu.

Anònim ha dit...

Quines reunions de feina tu, entre 4 persones dues ampolles de vi negre i 3 canyes! Espero que després no haguessin d'agafar el cotxe o tornar a treballar!

Anònim ha dit...

Bé, ja sabem que al Franc sempre té molta sed... i no precisament d'aigua.
En té de poder, de protagonisme, de moltes coses i poques de bones

Àlex Maymó i López ha dit...

Des de la CUP l'únic que podem fer és denunciar-ho públicament i coses d'aquestes intentarem que arribin al coneixement del màxim de gent possible. Espero que en el futur deixin de fer aquestes coses perquè saben que nosaltres ho treurem a la llum pública.

Respecte al tema del Cap de la Guàrdia Urbana i del Responsable Tècnic del Pla de Seguretat (el Sr. Molina) ja ho hem explicat al ple municipal en forma de pregunta, a Ràdio Molins, mitjançant comunicats de premsa i en el nostre butlletí.

Tots aquests temes de personal s'estan acumulant i de tant en tant serà qüestió d'agrupar-los i anar-ho recordant a l'opinió pública però si no volen rectificar ho poden fer perquè tenen els vots necessaris. A les properes eleccions ja ho veurem...

Anònim ha dit...

Alex.

Nos podrías hacer un valance de la gestión del Domenech como Jefe de la Policia Local de Molins de Rey?

Exito o fracaso?

Àlex Maymó i López ha dit...

Doncs la veritat que la quantitat de temes que hi ha en l'Ajuntament ens desborda una mica i és dificil arribar al fons de la qüestió en tots els temes.

En el tema de la Guàrdia Urbana està clar que portem anys amb problemes i el fet de que el Cap canviï tant constantment és un fracàs en la política de personal d'aquest Ajuntament.

Si veiem la última nota sindical podrem veure com això també passa en altres àrees de l'Ajuntament.És un escàndol darrera d'un altre.

Unknown ha dit...

Molins de Rei es de les poques policies locals que "abusen" de tenir interins, m'explico un policia amb totes la de la llei (funcionari de carrera, amb la academia feta, que porta arma, té certs coneixements....) no el pots manipular (obligar a fer tal cosa, canvi de festes, fer hores extres "obligatòries", canviar-li torns...., tot això sense negociació), en canvi el que tenim a Molins son policies "de segona", i no per culpa d'ells, a la gent el que le interessa es veure un uniforme pel carrer, no cau que la persona que té que defensar-la ho te molt dificíl, ja que al anar-hi desarmat, sense formació, sol, no pot ni cuidar-se el mateix policia, com per cuidar dels demés. I que fan? Enviar al cap de la Guàrdia Urbana a Viladecans en comissió de serveis (acord entre ells dos ajuntaments) d'aqui a dos anys com a màxim si a Viladecans no es queda retornarà a Molins. Esperem que li vagi bé la cosa i no retorni. I de pas si pot emportar-se a més d'un que l'ha fet comandament a dit dons millor que millor.

Anònim ha dit...

Sou una mica frikis!!!

a totes les empreses hi ha dinars d'empresa. I si algú a anat alguna vegada a un dinar d'empresa entendrà que no es parla del temps que fa, si no de feina!

Que el trobeu car? bé potser podrien haver anat a fer un menú a la Bodegueta... però és tant fosc... i tant poc presentable...

No és amb aquestes factures en les que us heu de fixar... n'hi ha d'altres més importants econòmicament en les que us hauríeu de fixar.

Àlex Maymó i López ha dit...

Segurament n'hi ha de més importants econòmicament parlant i també ens hi intentem fixar però no et pensis que les podem veure així com així.

Personalment no crec que sigui ètic anar-se a dinar per fer una reunió de treball. Si a tu et sembla normal és la teva opinió però jo com un ciutadà més no m'agrada que es gastin els diners en això.

I sobre la Bodegueta, doncs si no t'agrada no hi vagis, és així de sencill. Això si, a la Bodegueta el menu val 10 € i al Samaranch es gasten 47 €...

Salutacions d'un que prefereix ser un friki que no pas dinar amb els diners dels ciutadans.

Anònim ha dit...

Us envio una frase de "El Roto", que va dedicada a la persona que ha dit que troba normal el dinar/reunió/compra de voluntats.

“QUE EN ESTOS MOMENTOS NO SE PUEDA DISTINGUIR ENTRE LA DERECHA Y LA IZQUIERDA NO QUIERE DECIR QUE NO HAYA ARRIBA Y ABAJO”

I que busqui al diccionari què vol dir ser friki, i de pas a veure si es reconeix en la definició de “NUEVO RICO”

Una cosa més, a La Bodegueta es dina de fàbula.

Anònim ha dit...

Si és clar, es dina de molt bé! jo no he dit al contrari!!!

per cert, Àlex, quan siguis alcalde i tinguis que pagar un dinar a algú de la Diputació o de la Generalitat per parlar de feina... ho faràs de la teva butxaca? Jo, això, tampoc ho trobaria just!. I quan un altre administració et convidi a tu... que faràs?, no menjaràs per no gastar despesa pública? Perquè si hi vols treure quelcom de profit, anar-hi hi hauràs d’anar... Ui ui ui!!!

Potser hauríeu de pensar una mica en positiu i no fer oposició a tot, per què si (bé perquè no, en el vostre cas).

Anònim ha dit...

Respecte l'anonim,
L'ajuntament no es una empresa, o com a minim no hauria de ser-ho. Els diners que manega una empresa son seus, i se'ls pot gastar en el qui li sembli, si vol tancar negocis despres d'un copios dinar on ha corregut el vi, doncs perfecte. L'ajuntament no manega els seus diners, si no els de tots. Nosaltres els hi donem per a que els gestionin , no perque se'ls gastin dinant amb policies. No se qui sembla jesus gil aqui. El treball es fa , com indica el seu nom, al lloc de treball, no en un restaurant fotent-te les botes pagant amb els diners que no son teus. I si ho volen fer, que ho pagui l'arcas, que de diners en va sobrat, i molins de rei no.

lurr ha dit...

I si es perd una inversió per no convidar a un dinar, doncs que es perdi! Em sembla llastimos que aquesta practica s'hagi estes tant que ja no sembli un soborn, que es el que es. Les coses s'han de fer ben fetes, i que ho faci tothom no es excusa. Una mica de etica no li vindria malament a segons quin politic!

Àlex Maymó i López ha dit...

Primer de tot dir-te que això d'arribar a ser alcalde ho trobo dificil per no dir impossible.

Ja m'imagino que per a tu et semblaré utòpic però no veig tan anormal que les reunions de feina es facin als despatxos i evidentment això s'hauria de fer a totes les administracions. En un dinar mai es farà la mateixa feina que en una reunió de treball a no ser que es vulgui comprar a alguna persona i això és un fet molt trist que ja se que passa però que s'hauria d'evitar.

En aquest cas concret que parlem sembla ser que aquest alt càrrec de la Generalitat fa això habitualment per costum quan ha de reunir-se amb algun ajuntament.

Crec que un càrrec d'ICV hauria de donar més exemple perquè us recordo que un funcionari o un càrrec de les administracions públiques no deixa de ser un treballador més, que habitualment té millors condicions laborals i que no ha de tenir més privilegis que la resta.

Joan Domènech ha dit...

Arribarà el dia en que no haurem de pagar puros i copes a aquest personal que diu servir al poble.
Des de la Bodegueta, a qui vulgui pagar 50 euros per barba li posem un focus alògen de 600 wats just damunt la seva taula.
Al tanto que si hi poses una planta potser et creix dos pams mentre dura l'àpat...

Anònim ha dit...

Senyor anònim...(com jo) vós trobeu normal gastar-se en un dinar de feina 47 euros per barba i fumarse un montecristo??
No tinc res en contra en que es facin reunions de feina tot dinat, en un bar, en un picnic a la muntanya etc... Però que cadascu es pagui el seu i no amb diners dels altres!! Potser hi ha coses més importants, segur, però aquestes petites coses són les que et fan veure que aquesta gent d'esquerres ho són menys que mai.Si cadascu s'hagués pagat el seu dinar creus que s'haurien demanat curiosament els quatre un filet?? Vés sumant 200 euros uns quants cops a l'any i multipliqueu pel nombre de pobles dels Països Catalans... amb aquests calers no et dic el que es pot arribar a fer.

Pel que fa a la Bodegueta alguns ens intentem guanyar la vida com podem, i potser no tenim la sort de tenir un local de collons al centre vila lluminós i fent menus de 47 euros, alguns fem el que podem i ja prou que costa!!

Salut!!

Anònim ha dit...

Els diners de l'Ajuntament són del ciutadans, i no paguem impostos perquè aquests tios d'ICV es fotin un bon dinar, i a més diuen que era un dinar de feina, quina feina? Ja veus com està la Policia a Molins de Rei, ja veus quina feina poden fer l'Arcas i el Franch. Aquests l'únic que fan es viure a tot tren a càrrec del contribuent...pregunteu-li a l'Arcas si vol tornar a Cajamadrid?

Anònim ha dit...

El Montecristo no sé si se'l va fumar un dels comensals o el van fer girar com si d'un porro es tractés.

La veritat és que fa de molt mal veure... I parlant de veure: es van beure dues botelles de vi que van sortir per 30 € aprox... Si eren 4 comensals, cadascun d'ells es va fotre 1/3 de litre, més les cerveses.

... Gran dinar de treball que suposo acabarien cantant el "Desde Santurce a Bilbao vengo por toda la orilla....".

Anònim ha dit...

Dinars de treball: Per dinars de treball entenc una pizza al despatx perquè no temps temps ni de sortir a fer un àpet. Clar comparar el cost de 4 pizzes amb aquesta factura no té color