dimecres, 14 de maig del 2008

5 projectes opten a guanyar els premis del Certamen Millorem Molins

5 projectes presentats per diferents entitats de la vila opten als dos premis del Certamen Millorem Molins, que ha estat impulsat per la CUP per retornar part dels diners que cobra el regidor Àlex Maymó, després de l'augment d'entre el 34% i el 128% que es va produir dels sous dels polítics.

Des de la CUP vàrem votar en contra i creiem que la millor manera de invertir aquests diners és donar suport a les entitats perquè puguin desenvolupar algun projecte. En aquesta primera edició la quantitat econòmica ha estat més reduïda perquè teníem que recuperar el deute de la campanya electoral i les despeses d'obrir un local també destinat a les entitats que ho sol·licitin. Hi ha un primer premi de 1.250 € i un segon premi de 1.000 €. En properes edicions la quantitat econòmica destinada a premis serà molt superior ja que tindrem l'economia sanejada.

Vota el projecte que més t'agradi i contribueix a millorar Molins de Rei

El proper dimarts 27 de maig a les 20:30 hores realitzarem un acte públic al nostre local del carrer Verdaguer número 62 per informar de quins projectes han guanyat el 1r Certamen Millorem Molins, en el qual hi esteu tots i totes convidats. L'acte comptarà amb un pica-pica en acabar perquè així poguem intercanviar opinions de manera més distesa.

Els premis es decidiran mitjançant dos sistemes. El 80% de la puntuació el decideix un jurat format per persones representatives del teixit social molinenc, que donarem a conèixer en l'acte públic del dia 27 de maig. El 20% de la puntuació el pot decidir qualsevol molinenc votant en la plana web Millorem Molins pel projecte que més li agradi. Es pot votar fins al dia 20 de maig. Els projectes presentats són els següents i els podreu veure si cliqueu a sobre de cadascun:

3 comentaris:

JRA ha dit...

Bones,

Fa poc que et llegeixo, i m'agrada el que escrius.

Aquesta idea, d'usar "l'excedent" de diner públic en campanyes com aquesta, em sembla molt digne.

Felicitats i endavant!

Anònim ha dit...

Que fort. Trobo que és molt clientelar això que un partit polític reparteixi diners a entitats. Si el PSC financés directaments segons quines activitats que pensariem??

Àlex Maymó i López ha dit...

Primer de tot donar les gràcies a JRA per decidir-se a escriure comentaris, que així el bloc té més vida!

També evidentment donar les gràcies al segon comentari perquè està bé que hi hagi debat.

Sobre aquest tema dir-te que els diners que cobrem com a regidor i grup municipal provenen dels impostos que paguem tothom i per tant son diners públics.

Quan va haver-hi l'augment d'entre el 34% i el 128% dels sous dels polítics i retribucions dels partits polítics nosaltres vàrem votar en contra però com es va aprovar a nosaltres també ens va beneficiar econòmicament.

Podríem haver callat i quedar-nos tots els diners però vàrem decidir tornar-ho d'alguna manera i creiem que la millor manera és fer-ho a les entitats perquè combinat amb el treball voluntari dels seus membres és com seran més rendibles.

No és la CUP qui decideix els premis sinó que ho fa un jurat extern i tothom mitjançant els vots a la plana web.

Respecto que no t'agradi la idea però has de reconèixer que al menys som transparents. Altres partits de Molins també han fet alguna aportació a una entitat de manera secreta...

I per clientelisme també es podria entendre que els partits de l'equip de govern també ho fan quan decideixen les quantitats que otorguen a cada entitat sota uns criteris que sempre seran subjectius.

Salut!