dimarts, 27 de maig del 2008

Demà dimecres concentració davant del Jutjat de Pau en solidaritat amb les dones molinenques citades a declarar

Demà dimecres 28 de maig a les 9:00 del matí s'ha convocat una concentració davant del Jutjat de Pau de Molins de Rei (Av. València 21) per donar suport a una dona molinenca que ha estat citada a declarar per autoinculpar-se d'haver avortat.

A continuació us adjunto el comunicat que han tret el grup de dones de la vila que han impulsat aquesta campanya a Molins de Rei i us animo a participar en la concentració de demà dimecres.

A finals del 2007 amb la acusació de grups ultra-conservadors contra les dones que han avortat, fou detingut el personal mèdic i es procedí a la requisada de les fitxes mèdiques en les clíniques que es practicaven avortaments a Barcelona i altres indrets de l’Estat Espanyol.

Les dones organitzades en grups locals i a través de la “Xarxa Feminista” hem contestat recullin auto-inculpacions de més dones, amb un doble objectiu, donar suport a les persones denunciades i exigir modificacions a la “Llei d’Avortament del 1985” que preveu només tres supòsits que justifiquen l’avortament, del tot insuficients i que han fet possible les denúncies dels grups anti-avortament.

La Campanya pel Dret a l’Avortament que hem endegat sota el lema “Les dones parim, les dones decidim. Jo també he avortat”, s’ha concretat amb reunir auto-inculpacions arreu del País, on moltes dones hem manifestat que també hem avortat; això significa transgredir el Codi Penal en vigor i ésser tractades com a delinqüents per decidir sobre el nostre cos i les nostres vides.

A Molins de Rei el dia de Sant Jordi aplegarem unes setanta signatures d’auto-inculpació que foren cursades als jutjats de Barcelona i Tarragona. El 26 d’abril ens traslladarem a Tarragona manifestant-nos solidàriament amb les 170 dones d’aquella localitat cridades a declarar.

Som conscients que per avançar és necessari pressionar, i que les Llibertats de les dones s’aconsegueixen amb la mobilització i el compromís.

Per tot el que us hem exposat, ens concentrarem el proper dimecres 28 de maig a les 9h. del matí davant el Jutjat de Pau de Molins de Rei, Avinguda de València núm. 21, per acompanyar a una de les dones auto-inculpades que ha estat cridada a declarar.

Grup de Dones de la Vila, adherides a la Campanya.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

No ho sé del cert,però no es veritat que qualsevol dona pot avortar actualment amb certa facilitat quan encara esta de menys de tres mesos??Personalment penso que solsament en casos molt concrets puc justificar l´interrupciò de l´embaras a partir del tercer mes!..i no sóc per rés, ultra-conservadora!
I dubto,que si per desgràcia algu ha viscut una experiència com aquesta, el dolor et deixi exhibir en cap mani amb orgull els teus drets.Parlant de drets,penso que un fill és cosa de dos, en drets,deures i decisions.Pq, hoy que si jo tinc un fill no desitjat per el meu company però jo decideixo tirar endavant unilateralment,el meu company tindrà la obligaciò de atendre aquest fill econòmicament de per vida si demostro que és seu? Te el deure perque jo tinc el dret!quina bestièsa més sexista!només pot decidir una sola persona quan només afecta a una sola persona. Drets i deures per tothom igual! siguis dona o home.A mi, no em sembla just que el pare quedi al marge.Tot plegat és molt complexe,em sento plena de contradiccions sobre el tema..

Àlex Maymó i López ha dit...

En aquest tema està clar que el millor és la prevenció i l'educació sexual a les escoles, cosa que a alguns catòlics no els hi agrada gens.

Per altra banda actualment es pot avortar amb 3 supòsits i a la pràctica tothom s'acull al supòsit de possibles repercussions psicològiques de la mare. Tots aquests avortaments es fan en la sanitat privada i per tant no son barats precisament.

La decisió d'avortar mai és fàcil però crec que l'han de decidir entre el pare i la mare. Mai han d'haver-hi presions morals ja que un nen que vingui en condicions precàries tindrà una vida díficil i la mare també.

Avortar ja és un tràngol i el que es tracta crec jo és que la llei encara no incrementi aquest tràngol.

Anònim ha dit...

Bon dia,
els motius per els que una dona avorta són múltiples. No sempre hi ha una parella que s'estima. Moltes vegades només hi ha un 'donant de semen' feliç amb la seva impunitat. La realitat és que milers de dónes avorten anualment. Per què? ni ho sé ni tinc dret a saber-ho, és la seva vida privada. Un cop han fallat les mesures preventives, pel motiu que sigui, no es pot condemnar, només a la dona, per un error comés per tots dos. Qualsevol altra pensament condemna a la dona al pecat original que, de tan que ens ho han expicat, ens l'hem acabat creient. Si una dona es troba en aquest tràngul se l'ha d'ajudar, no se l'ha de jutjar ni condemnar.

Núria