divendres, 23 de maig del 2008

ICV, PSC, ERC, CiU i PP es neguen a rebutjar alguns tipus de violència

En el proper ple municipal del 28 de maig tornarà a presentar-se una declaració institucional referent als últims atemptats d’ETA que no comptarà amb el suport de la CUP.


Des de la CUP vàrem enviar a tots els grups municipals una proposta de declaració institucional per tal de rebutjar l’espiral de violència que viu Euskal Herria en la qual es mostra la preocupació davant de totes les expressions de violència del conflicte basc. També es demana a l’estat espanyol i a ETA que es comprometin a abandonar l’ús de la violència garantint el respecte a tots els drets humans, tant el dret a la vida com el dret a decidir.


Avui divendres 23 de maig s’ha celebrat la Junta de Portaveus on s’ha escenificat que el PP i el PSC-PSOE s’han negat a incloure cap menció a altres tipus de violència. La resta de grups municipals (CiU, ERC i ICV) han preferit pactar amb aquells que no volen rebutjar el terrorisme d’estat, ni la benevolència de l’estat espanyol a l’hora d’indultar tots els inculpats pel GAL, ni a l’hora d’indultar policies condemnats per tortures, ni a l’hora de no acceptar el protocol de la ONU per la prevenció de la Tortura… Els fets han demostrat que de paraula tots aquests partits rebutgen tot tipus de violència però a l’hora de la veritat només volen parlar de la violència d’ETA.


Des de la CUP no entenem com els grups municipals d’ICV, ERC i CiU prefereixen pactar una resolució amb aquells que no volen rebutjar expressions de violència del conflicte basc abans de buscar una declaració institucional on es demani una veritable solució del conflicte, i això passa per tractar el conflicte d’una forma global i per trencar aquest fals consens “antiterrorista” que es basa més en la por de no desmarcar-se del discurs oficial per no ser criminalitzat que no pas en una convicció real de solucionar el conflicte.


El PP i el PSOE han demostrat al llarg dels anys que no tenen gaire interès en solucionar el conflicte basc i no han dubtat en utilitzar el terrorisme d’estat, les tortures policials, el tancament de mitjans de comunicació, la il·legalització de partits polítics i organitzacions de tot tipus, la dispersió dels presos. No han aprovat l’indult pel Franki de Terrassa però en canvi han indultat a tots els condemnats pel GAL i tots els policies condemnats per tortures. Si realment volem una Euskal Herria sense més morts cal desmarcar-se del PP i del PSOE i això comença per presentar declaracions institucionals en aquest sentit.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

El de CIU diu que a Euskadi tenen concert econòmic gràcies a ETA (http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=512334&idseccio_PK=1008); IU pacta amb ANB a Arrasate; ERC es reuneix a Perpinyà i altres (les JERC a les jornades de Jarrai i successors...). Els del PSC agafen el discurs que has plantejat com a CUP després de l'Ernest Lluch. Els del PP (menys els més ultres) reconeixen que una cosa és ETA i l'altra parlar de resoldre políticament el conflicte.

Els polítics de Molins no tenen dignitat ni són valents. Crec que la CUP ha de mantenir-se ferma amb la línea de la proposta que ha fet a la resta de formacions de Molins i que s'extengués a altres ciutats de Catalunya.

D'aquí un temps espero que aquest debat estigui superat.

Anònim ha dit...

Maymo: Allò que els extrems es toquen és ben cert. No hi ha massa diferència entre tu i els que van cridant Arriba España. Mentiu i manipuleu, justifiqueu la violència, fent piruetes argumentals d'allò més agosarades, com ara posar en el mateix sac des d'ICV o ERC fins el PP. Que et sembla aquest titular: "La CUP I ESPAÑA 2000, justifiquen la violència a Euskadi", o aquest altre: Ynestrillas i Maymó: La mateixa recepta per Euskadi.
En aquestes alçades justificar, o el que és el mateix no condemnar sense embuts (com fan Aralar, per exemple, i aquests no diràs que no són abertzales, o potser si que són uns espanyolistes recalcitants?) les accions d'ETA, són pròpies d'un feixista.

Àlex Maymó i López ha dit...

Respecte a l'últim comentari:

Primer de tot m'agradaria que m'expliquessis a on diem que justifiquem la violència a Euskadi.

Després m'agradaria que em diguessis quines mentides hem dit i perquè hem manipulat.

Sobre lo de posar al mateix sac ICV, ERC i PP és evident ja que donen suport a la mateixa declaració i no han tingut voluntat de canviar-la. Fins i tot el portaveu d'ERC en la Junta de Portaveus no va dir ni una paraula...

Segurament l'única cosa que tenim l'Ynestrillas i jo es que diem les coses clares, cadascú des del seu àmbit. N'hi ha que parlen de democràcia i estat de dret i tenen les mans tacades de sang...

Anònim ha dit...

Bé, Maymó, bé. Reconeixes que tan tu com l'Ynestrillas dieu les coses igual de clares: Ja està bé, és un primer pas per a dir-nos que ets de la mena d'aquest individu. No dius res respecte a que no condemnar les accions d'ETA és propi de feixistes, senyal que hi estàs d'acord, oi? Respecte a les manipulacions, només cal repassar les vostres argumentacions per no condemnar a ETA. Pel que fa a les mentides només et remeto als posicionaments d'ICV,ERC i fins i tot m'atreviria a dir de CiU, respecte al GAL, la llei de Partits el tancament d'Egunkaria o tot el sumari 18/98 (suposo que saps de què t'estic parlant)per a no fer-me pesat. Maymó: Els temps heroics d'ETA ja han passat i a Euskal Herria, fora de la seva cada vegada més migrada parròquia se'ls té per uns psicòpates feixistes. No vulguis ser-ne el seu ambaixador a Molins...

Àlex Maymó i López ha dit...

Benvolgut anònim,

En el mateix comentari et contradius quan dius que soc com una víctima d'ETA (Ynestrillas) i alhora dius que sóc l'ambaixador d'ETA a Molins.

Personalment crec que ETA ha de plegar. Condemnar o no per a què serveix? Quan algú utilitza la violència és perquè creu que és útil i per tant és absurd demanar a algú que es condemni a ell mateix. Avui en dia la paraula feixisme s'utilitza per tot igual que la paraula democràcia. Una persona que no condemna les accions d'ETA doncs és una persona que no condemna les accions d'ETA. Si entrem en el joc absurd de qualificar a la gent amb adjectius no anem en lloc perquè a la COPE també parlen del Gobierno Nacional-socialista catalan o nosaltres podríem dir que el govern espanyol son feixistes. Al final tots som feixistes per alguns o pels altres.

A mi no em valen de res les paraules i declaracions buits de continguts i propostes i no em serveix de res que alguns condemnin alguns casos com el GAL, tancament de diaris, lleis de partits quan després no tenen cap problema en pactar amb el partit que les ha portat a terme. Sembla que es prefereixen les poltrones abans que la coherència...

Si un home mata a un conegut teu segurament ho condemnaràs però no seria lògic que després vingués la persona que ha indultat a l'assassí i t'oferís un càrrec dins l'administració i l'acceptessis. Doncs això han fet alguns que menciones....

Anònim ha dit...

Maymó: He de reconeixer que tens una capacitat verborreica digna de Fidel Castro. Molta xerrameca per no dir res. Dius que em contradic amb el tema Ynestrillas i l'ambaixada d'ETA. Com n'arribes a ser de demagog! Fes el favor de repassar el post, et dic que no pretenguis ser-ne l'ambaixador, no que ho siguis! Per cert em tranquil·litza saber que vols que plegui ETA, fins ara, ni per activa ni per passiva ens havies donat mostres d'aquest posicionament. Ara ja podem dormir tranquils a Molins que el nostre regidor més alternatiu i trempat (i guai, perquè no dir-ho?)no és un filoterrorista. Ja està bé... I pel que fa a posar-te al mateix sac que l'Ynestrillas i dir que això sigui contradictori...
Home, és com dir que és contradictori posar-vos al mateix sac en la mesura que ambdós teniu pulmons i no brànquies. Quin nivell!!! Ja veus que els altres (la gran majoria, els que no hem estat tocats per la Veritat com ara tu i la teva colleta, i habitem les tenebres de la ignorància que ens proporciona el Sistema)també en sabem de dir collonades. Ara bé,que escriguis galimaties com el que dius al segon paràgraf, em fa pensar que l'has escrit a raig, sense pensar-t'hi massa. Repassa'l i veuràs que no té ni solta ni volta. Amb arguments com aquest podràs pretendre fer molt soroll, però ens demostres que no hi ha gens de contingut. A veure quina rèplica em dónes...

Anònim ha dit...

Maymó,

Veient que tens temps per penjar un nou post i no em dones resposta, he d'entendre que t'has quedat sense arguments?
Tens por de quedar, encara més, en evidència? Hi ha silencis molt eloqüents.

Àlex Maymó i López ha dit...

A l'últim comentari teu em dius que parlo molt per no dir res, que faig demagògia, que escric sense pensar, que escric sense continguts i alguna cosa més...

Digui el que digui no et convenceré ni tu em convenceràs a mi ni tampoc entenc que vols que et contesti. Crec que els dos hem dit el que pensem i si segueixes habitualment el meu bloc ja hauràs vist que he parlat d'aquest tema en moltes ocasions, així que ja sabràs de memòria el que penso.

I si tant t'interessa aquest tema, quedem un dia en persona i en parlem.

Vinga, salut!

Anònim ha dit...

Doncs Salut!