dilluns, 5 de maig del 2008

L'equip de govern accepta propostes de la CUP pel PAM

En el Pla d’Actuació Municipal 2008-2011 aprovat en el ple del 30 de novembre la CUP ens vàrem abstenir perquè l’equip de govern va acceptar algunes de les nostres propostes que es basen en:

  • Fer un pas endavant en el model pedagògic de les llars d’infants potenciant una educació basada en el foment de valors com la solidaritat, el compromís per a la igualtat, i el desenvolupament de l'esperit crític que s’apropi al model de les escoles lliures.
  • Des del Pla Local d'Habitatge s'impulsarà també la creació de models diversos d'accés a l'habitatge, tot estudiant l'adopció de propostes de gestió i d'ús alternatives. El mateix Pla establirà com a eix de treball prioritari la recuperació d'habitatges buits per a incorporar-los al mercat de lloguer. Això és una porta oberta a l’aplicació del model de les cooperatives amb dret d’ús, que des de la CUP proposem com a eina per garantitzar l’accés a un habitatge digne i no especulatiu. Mes informació a http://www.sostrecivic.org/
  • Dins del terreny del desenvolupament de la societat del coneixement, l'Ajuntament estudiarà possibilitats i alternatives per a la implantació d'una xarxa sense fils (WiFi) al nucli urbà de la Vila.
  • Treballar per la implantació de parcs solars en els espais públics i privats de la vila com a mesura per potenciar les energies renovables.



La nostra abstenció va tenir un contrapunt positiu degut al compromís de l’equip de govern en acceptar algunes propostes nostres però també va ser una abstenció crítica ja que l’anterior PAM 2004-2007 no s’ha acomplert en bona mesura i per tant des de la CUP farem un seguiment en el dia a dia perquè es compleixin les nostres propostes.

En moltes coses no estàvem d'acord però en altres si i com que vàrem valorar que el PAM és un compromís de l'equip de govern de cara a executar unes propostes concretes creiem que una abstenció condicionada a què incorporessin alguna de les nostres propostes era més positiva. Votar en contra és una opció que en aquest cas no aporta gaire cosa però tampoc haguessim votat mai a favor perquè nosaltres no estem al govern i per tant no ens podem responsabilitzar d'uns compromisos que no executarem nosaltres.

A continuació teniu les propostes que vàrem fer en l'inici del debat sobre el PAM:

Veure Propostes de la CUP de Molins de Rei sobre el PAM

Veure Posicionament previ de la CUP de Molins de Rei sobre el PAM