dilluns, 16 de juny del 2008

Crònica de la Irati Extrem

Aquest cap de setmana he estat al nord d'Euskal Herria amb la bicicleta. Conjuntament amb en Carles Nadal de Molins i altres amics de Barcelona hem gaudit d'un interessant cap de setmana per la zona més maca dels Pirineus sota el meu punt de vista.

El dissabte 14 de juny vàrem participar en la marxa cicloturista IRATI EXTREM, amb sortida i arribada a Otsagabia i amb un recorregut de 128 kms i 3.600 metres de desnivell. El recorregut passa pels herrialdes de Nafarroa, Nafarroa Beherea i Zuberoa. És una zona molt desconeguda del pirineu però és on hi ha els ports més durs per pujar en bicicleta de carretera i amb uns paisatges impresionants.

A la sortida érem quasi 700 ciclistes però en aquesta marxa la gent s'ho pren amb la calma perquè com que hi ha baixades molt perilloses la marxa no és competitiva. Això si, fan una cronoescalada en el port de Larrau, que és l'últim port i que és dels ports més durs dels Pirineus.

Jo vaig anar tranquilament durant tota la marxa i per sort el temps va ser bó malgrat que al principi va ploure una mica i en el coll d'Azpegi hi havia boira. Després va sortir el sol i vàrem poder gaudir de paisatges impresionants.

El port més dur del dia va ser l'Artaburu-Errozate. Ja l'havia pujat en dues ocasions però sempre es fa dur ja que té bastants kms al 10-11-12%. Malgrat anava tranquil, en Carles i jo anàvem passant a gent. El ports de Surzai i Irati eren més suaus però també anava reservant perquè volia apretar en la crono de Larrau.

Aquest any he entrenat poc ja que altres anys a aquestes altures ja portava 10.000 kms però aquest any no porto ni 4.000 kms. Malgrat tot, a Larrau vaig notar-me bastant bé i vaig passar bastant gent mentre pujava i només em van passar els germans Fernández, que ja coneixia d'altres marxes i de fet un d'ells va quedar el tercer. Al final vaig fer un temps de 53 min i 24 segons, en la posició 46 d'entre 690 participants. Com a curiositat dir que li vaig treure 2 segons a l'ex-porter de primera divisió Juan Carlos Unzué, que ara també va en bici.

El diumenge al matí vàrem aprofitar per anar en bici fins a la Selva d'Irati passant pel coll de Tapla en dues ocasions i en acabar vàrem acabar pujant a l'Ermita de Muskilda. En total 67 kms i 1.500 metres de desnivell. El diumenge, malgrat la marxa del dissabte, estava bastant recuperat i vaig coronar primer en 2 de les 3 pujades, ja que entre els de Barcelona i Reus ens vàrem "picar" una mica...

Ha estat un cap de setmana que m'ha anat bé per desconnectar una mica i de pas per entrenar en un terreny molt dur i compartir aquests moments amb amics del món de la bicicleta de Barcelona, Reus, Madrid, Euskal Herria, etc...

PD: Ja us penjaré més fotos quan me les passin, que realment val la pena conèixer aquesta zona. De moment us he penjat les gràfiques de les dues sortides i una foto del Carles Nadal coronant el Port de Larrau (1565 mts)

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs a mi avui encara em fan mal les cames...

que dur que era, però tan bonic...

però ja cal pensar en el pròxim repte.

per cert, quina pila de gent saludant-me, amb la conya de dur el "BLUESBIKER" a la roba i a la bici...

per cert Àlex, vem fer 2 ports BIG i un CIMA.


Carles BLUESBIKER

Anònim ha dit...

una curiositat...anaves amb els de Barcelona o amb els de Reus? jeje

la veritat és que ha de ser bonic disfrutar de tot aquest paissatge des de la bicicleta!

i molt bé no el teu rendiment? Felicitats!!

una abraçada

Anònim ha dit...

Aupa Alex!

¿El viernes a qué hora llegas a sabiñanigo? Yo espero llegar para las 5 o 6, si no estamos ya me acercaré a la salida de la QHx2; igual hasta os acompaño la vuelta al pueblo, jeje...

¿Ya has pensado algún stage veraniego para este año?

Agur!

ION

Àlex Maymó i López ha dit...

Gràcies per les felicitacions i us animo a visitar la zona, ja sigui en bici o en plan turístic.

Vaig anar amb el Carles de Molins i la gent de Barcelona: Xavi Òdena, Josep Ferrer, Xavi Molons, etc...

Pues espero llegar tambien este año temprano a la QH, supongo que por la tarde pero no se la hora. Al final no creo que haga la QH doble porque Iñaki no se anima. Ya nos vemos por alli y planeamos algo.

Vinga, salut!

Anònim ha dit...

Aupa Alex!

Pués nosotros cenaremos allí, al lado de la salida. Si no haces la QHx2 y te vienes, mándame un mensaje para el jueves y me dices cuantos vais; así el viernes a la mañana hago la compra y preparamos la cena.

Agur!

ION

XAVI NOVELL ha dit...

Que guapo Alèx, em moro de ganes de anar algun dia a Euskal Herria , però amb la BICI!

Molts records company.