dilluns, 21 de juliol del 2008

Sortida al Tourmalet

Aquest cap de setmana un grup de 7 ciclistes i 2 acompanyants del Club Ciclista Molins de Rei ens hem desplaçat a la localitat occitana de Lourdes per realitzar una sortida per pujar el mític port del Tourmalet.

Vàrem sortir el dissabte a les 11 del matí des de Molins per recòrrer en furgoneta els quasi 500 kms fins a Lourdes, on passaríem nit. Jo tenia ganes d'aprofitar el dissabte i quan vàrem parar a dinar a Vielha, que eren les 3 del migdia, jo vaig canviar-me de roba i vaig fer els últims 135 kms en bici.


Feia un dia realment calorós però era una bona oportunitat per fer 3 ports de primera mítics del Tour de França que encara no havia fet mai. Entre la calor i el vent en contra que vaig patir en diferents moments es va fer bastant dur però vaig aconseguir pujar els següents ports, dels quals podeu veure'n l'altimetria si en cliqueu a sobre:


Eth Portilhon. 1293 mts. 8,6 kms al 6,8%

Col de Peyresourde. 1569 mts. 15,27 kms al 6,10%

Col d'Aspin. 1489 mts. 12,1 kms al 6,4%


A les 8 del vespre arribava a Lourdes, fent el recorregut doncs de 135 kms en 5 hores. Vàrem deixar les coses a l'hotel i vàrem anar a sopar. Després de sopar vàrem aprofitar per anar a veure la cova on està la verge i la veritat és que em vaig sorprendre dels milers de persones que hi havia mogudes per qüestió de fe, incloses moltíssimes persones en cadira de rodes. Eren les 11 de la nit i estava pleníssim de gent. Tot plegat però penso que és un negoci a gran escala però és curiós de veure-ho.


El diumenge a les 7:30 del matí vàrem posar-nos a pedalejar per fer la sortida prevista per tots. Al principi hi havia uns 30 kms més o menys plans fins al peu del Tourmalet. Per sort, el dia ens va acompanyar al principi i la pujada la vàrem poder fer amb sol i bon temps. Aquesta era la meva 3ª pujada a aquest port però tot i així es va fer dura però estic content perquè la vaig fer a bon ritme. Vàrem coincidir amb una cronoescalada aquell dia i només 2 dels participants em van aconseguir passar però tampoc tenia ganes de forçar gaire que després tocava pujar Luz Ardiden. Un cop a dalt vaig esperar a la resta de companys del club, que com no podia ser d'una altre manera tots ho varen aconseguir. A dalt les fotos de rigor i vàrem baixar a esmorzar a Luz Saint Saveur.


Allà vàrem iniciar la pujada a l'estació d'esquí de Luz Ardiden. No era tan dur com el Tourmalet però també era molt dur i les cames ja anaven una mica tocades però la veritat és que em vaig notar bastant bé i anava a bon ritme malgrat la majoria de kms son superiors al 8,5%. Un cop a dalt tocava baixar i fer 30 kms més o menys plans fins a Lourdes per completa els 135 kms de la sortida, menjar una mica i un altre cop unes 6 hores en furgoneta fins a Molins. També us poso el resum dels dos ports del diumenge:


Col du Tourmalet. 2115 mts. 23 kms al 6,3%

Luz Ardiden. 1715 mts. 13,9 kms al 7,4%


Ha estat un cap de setmana intens amb 270 kms i 5 ports en només dos dies però he acabat bastant bé. Suposo que ja vaig agafant una millor forma, com la que tenia anys enrera. També ha estat una sortida molt agradable per la companyia dels companys del club ciclista i dels dos acompanyants, que sempre va molt bé un cotxe de suport.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja ho pots ben dir que estàs començant a posar-te fi, Alex, n'és una prova el fet de fer tu sol 135 quilòmetres (amb més de 30 de ports de primera) a una mitjana de 27 per hora i al dia següent fer-ne 135 més pujant Luz Ardiden i el Tourmalet. Ja m'agradaria poder pujar a roda teva, però amb els meus 185 cm d'alçada i 77 quilos em sembla impossible.
Josep

Àlex Maymó i López ha dit...

Hola Josep,

Doncs jo faig 1,82 cm i ara fa temps que no em peso però en els meus millors temps vaig arribar a 69 kg i ara suposo que pesaré sobre els 72 o 73 kg. Així que tot és qüestió d'entrenar en pujada, que és el que faig jo últimament.

Lu ha dit...

Hola!! Caram, veig que aprofites l'estiu per posar-te en forma, fas bé!!

Jo vai visitar Lourdes amb els pares fa anys, l'entorn natural era excepcional, però era petita i el record que em va quedar del lloc van ser la multitud de malalts qui hi havia.. encara n'hi ha tants??..

Potser hi hauria de tornar i esborrar la tètrica imatge que em va quedar!!

Gaudeix de l'estiu, i si algun dia baixes per Calafell, avisa, que nirem a la platgeta!!!!!

Una abraçada!!

sara novell ha dit...

Alex , brutal !! jo vaig pujar-hi els dies que i passaven els del tour i ès ..... Ara em toca anar per l'agost amb en cudi , teixi i salva a Italia a fer mortirolo , gavia .... espero que sigui igual ho millor.

jO Ta Ke
xavi novell